Dark Mode Light Mode

Εκδήλωση της Αντιπεριφέρειας Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, συμμετείχε στην εκδήλωση με θέμα: «Εισαγωγή Καινοτόμων/Ψηφιακών Ειδικοτήτων σε Δομές ΣΑΕΚ, ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ.

Ο σύγχρονος ρόλος τους για τη διασύνδεση με την Αγορά Εργασίας “Με το βλέμμα στη συμπερίληψη…”,. που διοργάνωσε η Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη τον κ. Νίκο Τζόλλα στη Θεσσαλονίκη στις 19 Σεπτεμβρίου 2024.

Με την ιδιότητα του ορισμένου εκπροσώπου της ΠΑΜΘ στα Συμβούλια Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας της Γ.Γ Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης & Νεολαίας του ΥΠΑΙΘΑ, συμμετείχε στην εκδήλωση η οποία αφορούσε στην εναρμόνιση των δομών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και στις Ανάγκες αγοράς εργασίας – Ανάγκες reskilling.

Στην ημερίδα, παρουσιάστηκε μουσική από το EyeHarp, το οποίο είναι το πρώτο μουσικό όργανο που επιτρέπει σε άτομα με κινητική αναπηρία να μαθαίνουν και να παίζουν μουσική με το βλέμμα ή με τις κινήσεις του κεφαλιού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, η κ. Όλγα Καφετζοπούλου, Γενική Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, ο Εμμανουήλ Βαϊρακτάρης, Διευθυντής Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης κ.α.


Forum Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.), σε συν-διοργάνωση με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής και των Επιμελητηρίων της περιοχής, διοργάνωσε το Forum Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, και, παράλληλα, την υπαίθρια έκθεση χειροποίητων δημιουργιών Crafting Business Expo στις, στις 20-22 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή,

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ κ. Ιωσηφίδης συμμετείχε ως ομιλητής όπου τοποθετήθηκε για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, το παρόν και το μέλλον της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Ιωσηφίδης, επισήμανε ότι η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αποτελεί ένα δυναμικό και αυξανόμενο κομμάτι της τοπικής οικονομίας.

Παρά τις προκλήσεις, οι γυναίκες της περιοχής δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Μέσα από στοχευμένες δράσεις, η Περιφερειακή Διοίκηση υποστηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιοχής και στην ενίσχυση της θέσης των γυναικών στην επιχειρηματική ζωή, ώστε να διασφαλιστεί ότι το μέλλον της Περιφέρειάς μας θα είναι περισσότερο ισότιμο, δυναμικό και καινοτόμο, με τις γυναίκες να κατέχουν ενεργό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο.

(ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

ΠΑΕ ΑΟΚ 2024: Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για το παιχνίδι με τον Εθνικό Κεραμιδίου - Δωρεάν οι μαθητές

Επόμενο άρθρο

Πώς να δημιουργήσετε ένα cozy σαλόνι