Dark Mode Light Mode

Εκδήλωση του Συλλόγου της Ρωσοελληνικής Κουλτούρας

Χθες το απόγευμα ο Σύλλογος της Ρωσοελληνικής Κουλτούρας τίμησε την επέτειο λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη νίκη κατά του φασισμού. Μέλη του συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι. Βάδισαν ως το πάρκο Φαλήρου. Εκεί τους περίμενε η Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας, η οποία έπαιξε συνθέσεις Σοστακόβιτς- Βέρντι- Ρεμπούτσικα. Το σύντομο πρόγραμμα της Φιλαρμονικής παίχθηκε παρουσία και του προέδρου του δημοτικού ωδείου κ. Θόδωρου Τζατζάρη.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση του Συλλόγου της Ρωσοελληνικής Κουλτούρας με πρόεδρο την κ. Ρούμπεν Λιουμπόφ, έγινε στην πόλη μας δεύτερη φορά και χρονιά. Οι έλληνες από την πρώην Σοβιετική Ένωση μαζί με Ρώσους που ζουν στην Καβάλα τίμησαν τους πρόγονους τους που νίκησαν τον Χίτλερ. Ξεχώριζε σημαία με το σφυροδρέπανο, ίδια με αυτήν που ο «Κόκκινος Στρατός» ύψωσε στο κτίριο του Ράϊχσταγκ, στο Βερολίνο. «Δεν κάνουμε πολιτική, ούτε κομμουνιστική προπαγάνδα. Είναι αντίγραφο της ιστορικής σημαίας που υψώθηκε στο Βερολίνο» είπε η πρόεδρος του συλλόγου.

*Εκδηλώσεις για την ίδια επέτειο λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, προς τιμήν των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης, έγιναν νωρίτερα χθες το πρωί στην πόλη μας. Η προσέλευση του κόσμου ήταν περιορισμένη.

 

Προηγούμενο άρθρο

Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Μαρίας Ζυρνόγλου

Επόμενο άρθρο

Πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου για το συλλαλητήριο