Dark Mode Light Mode

Εκδόθηκε Α.Ε.Π.Ο. για τα επόμενα έργα στο λιμάνι «Φίλιππος Β’»

Με απόφαση του γενικού διευθυντή της Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκαν προχθές οι περιβαλλοντικοί όροι (ΑΕΠΟ) των υφιστάμενων και νέων έργων στο λιμάνι «Φίλιππος Β’».

Μια τελευταία εκκρεμότητα παύει να υπάρχει, γεγονός που «ανοίγει» το δρόμο να αναλάβει το νέο λιμάνι ο ιδιώτης. Η απόφαση έχει ισχύ 15 χρόνια από την έκδοση της. Το κυριότερο της μέρος αφορά τα επόμενα έργα, εξοπλισμό κτλ. Όλα προφανώς, υποχρέωση του ιδιώτη που θα διαχειρίζεται το «Φίλιππος Β’».

Ειδικότερα η απόφαση αναφέρει:

«Τα νέα επιμέρους έργα είναι τα εξής: Λιμενικά Έργα: Διεύρυνση του Προσήνεμου Μόλου, το οποίο περιλαμβάνει: Επέκταση και διαπλάτυνση του Προσήνεμου Μόλου. Εσωτερική κρηπίδωση του Προσήνεμου Μόλου, μήκους περίπου 550 m.

Κατασκευή τμήματος, μήκους περίπου 150 m, για την ενοποίηση του Προσήνεμου Μόλου με τον Αποσπασμένο Κυματοθραύστη. Επέκταση του Βόρειου Κρηπιδώματος κατά περίπου 90 m και επίχωση στο βορειοανατολικό τμήμα του Λιμένα.

Έργα στη Χερσαία Ζώνη: Κτιριακά Έργα, στα οποία περιλαμβάνονται: Πύλη Κεντρικής Εισόδου – Φυλάκιο Ελέγχου. Τελωνείο. Κτίριο Διοίκησης. Φυλάκιο Ελέγχου Τελωνειακής Ζώνης. Φυλάκιο Ελέγχου Ελεύθερης Ζώνης.

Πύλη Δευτερεύουσας Εισόδου – Φυλάκιο Ελέγχου. Νέα Έργα Οδοποιίας. Νέα Τμήματα Περίφραξης. Ολοκλήρωση των επιστρώσεων. Κατασκευή δικτύων ηλεκτροφωτισμού, υδροδότησης, αποχέτευσης και ομβρίων.

Προμήθεια εξοπλισμού φορτοεκφόρτωσης, η οποία περιλαμβάνει: Αυτοκινούμενο γερανό 60 tn. Περονοφόρο όχημα 15 tn. Φορτωτή δυναμικότητας 4 m3. Μηχανικό σάρωθρο. Εργασίες αποκατάστασης στο Λόφο «Άσπρα Χώματα», οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε αναδασωτέα έκταση (σύμφωνα με το ΦΕΚ 165/Δ/04.06.2015) με εμβαδόν ίσο με 55.737 m2. Ειδικότερα οι εργασίες αποκατάστασης θα περιλαμβάνουν: Έργα σταθεροποίησης του πρανούς.  Έργα φυτοτεχνικής αποκατάστασης του λόφου».

Προηγούμενο άρθρο

Η Ν. Καρβάλη καλωσόρισε τον Αύγουστο (videos)

Επόμενο άρθρο

Από τον Ορφέα στον Πανσερραϊκό ο Κώστας Τσολάρι