Dark Mode Light Mode

Εκδόθηκε άδεια κατεδάφισης του ιερού ναού Μεταμόρφωσης

Η δεύτερη, καλύτερα οργανωμένη της πρώτης, προσπάθεια κατεδάφισης του υφιστάμενου ναού της Μεταμόρφωσης (συνοικία Βύρωνα) και κατασκευή στη θέση της νέας εκκλησίας αποδίδει.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Πολεοδομία Καβάλας ενέκρινε το αρχικό αίτημα για την κατεδάφιση του ναού. Αυτό θα προγραμματιστεί να γίνει το προσεχές διάστημα κι εφόσον ομαλοποιηθεί η κατάσταση λόγω των γεγονότων του κορωνοϊού. Στη συνέχεια θα υλοποιηθεί το σχέδιο κατασκευής νέου ιερού ναού στη θέση αυτού που θα κατεδαφιστεί.

Προ λίγων ετών είχε ξεκινήσει μια ίδια πρωτοβουλία που ωστόσο «σκόνταψε» σε γραφειοκρατικά ζητήματα. Πιο πρόσφατα- με την έγκριση και της Ιεράς Μητρόπολης, την υποστήριξη του Μητροπολίτη Στέφανου- όλα άρχισαν από την αρχή. Έγιναν πιο σωστά βήματα που ήταν φυσικό να έχουν αποτέλεσμα. Το συνολικό πλάνο που υποστηρίζεται θερμά από τον εφημέριο πατέρα Γεωργίο Απότα, συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον και των κατοίκων της περιοχής. Ο ναός που θα κατεδαφιστεί έχει κτιστεί αρχές της δεκαετίας του 60.

Από την άδεια που εκδόθηκε στις 13 Μαρτίου πληροφορούμαστε ότι εκτός του ιερού ναού θα κατεδαφιστεί και η όμορη αίθουσα του πνευματικού κέντρου. Εκεί υπάρχει το γραφείο του ιερέα, αίθουσα εκδηλώσεων κτλ. Το επόμενο διαδικαστικό στάδιο αφορά την έγκριση της κατεδάφισης από την Ναοδομία. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει κατεδάφιση του ιερού ναού μετά το Πάσχα. Η κατεδάφιση θα διαρκέσει διάστημα από 15 μέρες έως 1,5 μήνα. Ανάλογα με τον τρόπο που θα γίνει, τον εξοπλισμό του μηχανικού που θα αναλάβει την εργασία κτλ. Ανακύπτουν επίσης και άλλα θέματα. Απομάκρυνσης των μπάζων όπως απομάκρυνση και αποθήκευση του φορητού εξοπλισμού της εκκλησίας. Παράλληλα με την κατεδάφιση θα «τρέξει» η διαδικασία για την έκδοση άδειας κατασκευής του νέου ναού.

Προηγούμενο άρθρο

Κλείνει και το γραφείο εργολάβων ηλεκτρολόγων

Επόμενο άρθρο

Μόνο 10 λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ σε καθημερινά δρομολόγια