Dark Mode Light Mode

Εκδρομή με μεγάλη συμμετοχή στα Πομακοχώρια της Ξάνθης (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση μελών και φίλων του Συνδέσμου μας, (ανταποκρίθηκαν 50μέλη και φίλοι), η προγραμματισμένη για την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 εκδρομή για τα Πομακοχώρια της Ξάνθης, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ξάνθης και την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης.

Αναχώρηση από την Καβάλα 07.00 το πρωί και άφιξη στο Ωραίο Ξάνθης στον Ι.Ν. Αγ. Στυλιανού. Εκεί μας περίμενε ο Ιερέας Γεώργιος Σπαρτάλης και όλο το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξάνθης. Τελέσθηκε με όλο το προβλεπόμενο τελετουργικό η Θεία Λειτουργία, και αρτοκλασία, με ιεροψάλτη τον συνάδελφο μας Χατζησταυράκη Μιχαήλ.

Είχε μήνες να ηχήσει η καμπάνα, να ανάψουν τα καντήλια και να ακουστούν οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια της Ορθοδοξίας στο συγκεκριμένο Ιερό Ναό. Στη συνέχεια όλοι οι εκδρομείς μεταβήκαμε στον Εχίνο για μια μικρή περιήγηση.

Μετά το πέρας της ξενάγησης όλοι μαζί μεταβήκαμε στο κέντρο διασκέδασης «ΒΙΩΝ» στη Ξάνθη για φαγητό και χορό, που διήρκησε μέχρι αργά το απόγευμα, παρόντος και όλου του Δ.Σ. Ξάνθης.

Επικράτησε εγκάρδια συναδελφική και χαρούμενη ατμόσφαιρα. Στο σημείο αυτό είναι επιβεβλημένο να τονίσουμε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις και επισκέψεις πρέπει να πραγματοποιούνται συχνά στη ευαίσθητη αυτή περιοχή της Θράκης μας, για την ενίσχυση του θρησκευτικού και του αλληλένδετου εθνικού φρονήματος των κατοίκων.

Μελλοντικά ο Σύνδεσμος μας με πρωτοβουλία του πρόεδρου του κ. ΚΙΟΣΣΕ ΗΛΙΑ θα αναλάβει και άλλες τέτοιου είδους εξορμήσεις – ημερήσιες εκδρομές, συνδυάζοντας παράλληλα τη ψυχαγωγία με το θρησκευτικό και εθνικό συναίσθημα (υπάρχουν 8 εκκλησίες στην παραμεθόριο περιοχή οι οποίες παραμένουν κλειστές).

Στην εκδρομή έλαβαν μέρος, ο Πρόεδρος μας κ. ΚΙΟΣΣΕΣ  ΗΛΙΑΣ, η Γραμματέας κ. ΚΑΡΑΚΛΗ-ΚΑΖΑΝΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, μέλη και φίλοι του Συνδέσμου μας. Τέλος ευχαριστούμε θερμά από καρδιάς τον φίλο Πρόεδρο κ. ΚΑΡΑΜΠΙΠΕΡΗ ΘΕΟΦΑΝΗ και όλο το Δ.Σ. του Συνδέσμου της Ξάνθης για την άψογη φιλοξενία και ξενάγηση στα Πομακοχώρια του Εχίνου της Ξάνθης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Γεν. Γραμματέας Ο Πρόεδρος

Χρήστος Πόντικας Ηλίας Κιοσσές

Υπαστυνόμος ε.α. Υπαστυνόμος ε.α

Προηγούμενο άρθρο

Μήνυμα υπέρ της ειρήνης μεταξύ των λαών από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χρυσούπολης

Επόμενο άρθρο

Πέθανε ο Μιλτιάδης Πασαλίδης