Dark Mode Light Mode

Εκλογές στο Επιμελητήριο: Το σκέπτεται ο Κίμωνας Παπαδόπουλος

Ο Κίμωνας Παπαδόπουλος ήταν υποψήφιος πρόεδρος στις προηγούμενες εκλογές. Για αυτές που έρχονται, το σκέπτεται και το προετοιμάζει.

Αρκεί φυσικά οι εκλογές να γίνουν εντός του έτους. Ειδικότερα στο τέλος του έτους. Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε στην Πρωινή για την παράταξη του, το μέλλον της. Φυσικά και για τον φορέα.

Η συνέντευξη

Ερ: Στις προηγούμενες εκλογές, του 2017, ήσασταν υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. Αν οι εκλογές στο Επιμελητήριο γίνουν στο τέλος του 2024, θα είστε πάλι;

Απ: Πρώτα ας γίνουν οι εκλογές… Διότι εδώ υπάρχει ένα θέμα. Δεν εφαρμόζουμε τις διαδικασίες που θα έπρεπε να ισχύουν μέχρι σήμερα. Υπάρχουν πολλές παρατάσεις στις συγκεκριμένες εκλογές έως τώρα και ίσως δοθούν εκ νέου παρατάσεις. Μπορεί δηλαδή να μην έχουμε εκλογές και το 2024. Κατά τα άλλα είναι μέσα στις σκέψεις μου. Κάνω τις επαφές με στενούς συνεργάτες, με όλους αυτούς τους ανθρώπους που μας στήριξαν το 2017. Δεν σας το κρύβω, είναι μέσα στις σκέψεις μου να κατέβω ως υποψήφιος στις επόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου. Όλα αυτά θα εξαρτηθούν μέσα από μια σειρά επαφών και διεργασιών που γίνονται αυτή τη στιγμή με ανθρώπους οι οποίοι θα μας πλαισιώσουν και θα έρθουν να προστεθούν σε όλη αυτή την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από μια 8ετία και θέλουμε να τη συνεχίσουμε.

Ερ: Από το 2017 που είσαστε στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, πως θα περιγράφατε την πορεία του φορέα;  Πως εξελίχθηκαν τα πράγματα;

Απ: Είχαμε εξελίξεις στο κομμάτι που αφορά τις προτάσεις μας. Τα προγράμματα για τη χρηματοδότηση δράσεων που θα θέλαμε να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν και μια δύσκολη περίοδος λόγω του κορωνοϊού.  Ήμασταν μπροστά σε μια παγκόσμια κρίση. Δεν είχαμε εσωτερικά προβλήματα στο διοικητικό συμβούλιο και στις συνεδριάσεις του, δεν είχαμε μεταξύ μας επιμέρους διαφορές που θα μπορούσανε να φέρουν κόντρες και περίεργες καταστάσεις. Αλλά πάντα από το καλό υπάρχει το καλύτερο. Ως παράταξη είχαμε μια αρκετά μεγάλη διάθεση να στηρίξουμε δράσεις. Το Επιμελητήριο πρωταγωνιστεί και συνδράμει σε συλλογικό και κοινωνικό επίπεδο σε δράσεις οι οποίες σχετίζονται με την πολιτιστική και παράλληλα με την τουριστική μας ανάπτυξη. Αυτά τα χρήματα που δίνονται κινούνται μέσα στην αγορά και στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις. Κάναμε μια ακόμη μεγαλύτερη γκάμα εκδηλώσεων, τις οποίες στηρίζουμε ως Επιμελητήριο. Δεν ήταν ούτε υπερβολικό, ούτε λάθος. Το κομμάτι το επιχειρηματικό από την πλευρά του Επιμελητηρίου, πρέπει περισσότερο να εξελιχθεί και να ενισχυθεί. Θα μπορούσαμε να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό. Ίσως κάποιες ενέργειες που κάναμε στο παρελθόν, δεν μας βγήκανε. Είχαμε μια καλή συνεργασία και οι τρεις συνδυασμοί μέσα σε αυτή την επταετία. Υπήρχαν εντάσεις. Είναι πάντοτε μέσα στο πλαίσιο της λειτουργίας κάποιων θεσμών. Είμαι λίγο επιφυλακτικός για το τι πρόκειται να γίνει τους επόμενους μήνες.

Ερ: Οι εκλογές του Επιμελητηρίου, κακώς αναβλήθηκαν τόσες φορές;

Απ: Πιστεύω ότι θα έπρεπε να γίνουν. Στην αρχή αναβλήθηκαν γιατί ήταν ο κορωνοϊός. Μετά ήταν οι Εθνικές εκλογές. Δε νομίζω πάντως ότι όλες αυτές οι αναβολές και μεταβολές προς τα πίσω, εξυπηρετούσαν κάτι. Δε νομίζω ότι η αναβολή των δικών μας εκλογών επηρέαζε κάποια αποτελέσματα. Κακώς πάντως δεν έγιναν οι εκλογές.

(Φωτογραφία από την προεκλογική προσπάθεια του Κίμωνα Παπαδόπουλου στις προηγούμενες εκλογές του Επιμελητηρίου, το 2017)

Προηγούμενο άρθρο

«Κόκκινο» χτύπησε ο υδράργυρος στον Ν. Καβάλας: Οι περιοχές που «άγγιξε» τους 39 βαθμούς

Επόμενο άρθρο

Δεν πείθουν τον Χρήστο Ποτόλια οι αλλαγές σε Γαλλία και Αγγλία