• 4 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Εκοιμήθη ο Πατέρας Φίλιππος

 Εκοιμήθη ο Πατέρας Φίλιππος

Εκοιμήθη χθες ο Πατέρας Φίλιππος -πλήρης ημερών- σε ηλικία 93 ετών.

Γεννήθηκε στο Κρυονέρι Καβάλας στις 12 Σεπτεμβρίου 1931 και η τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί στη γενέτειρα του. Ο Πατέρας Φίλιππος Μελισσόπουλος, ήταν εφημέριος για 36 έτη -μέχρι τη συνταξιοδότησή του- (1962 – 1998) της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου στην Ενορία του Τιμίου Σταυρού Καβάλας, όπου και τον γνώρισα.

Πλούσιο το έργο που άφησε στους μετέπειτα Ιερείς της Ενορίας, όπως η δημιουργία της αίθουσας δεξιώσεων του Ναού, του Ιερού παρεκκλησίου του Αγίου Σπυρίδωνος, όπως και η επιστασία του στο Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου πλησίον του 4ου Γυμνασίου Καβάλας (Ζουμπουλάκειο).

Η Εξόδιος Ακολουθία εψάλη σήμερα στις 11:00 στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού, ενώ η ταφή του πραγματοποιήθηκε στα Κοιμητήρια του Κρυονερίου. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια εκφράζω στην οικογένεια του μεταστάντος και αγαπητού Πατέρα Φίλιππου, όπως ο Θεός αναπαύσει την ψυχή του εν χώρα ζώντων.

*Οι φωτογραφίες από το προσωπικό μου αρχείο, εντός του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Στσυρού Καβάλας την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021.

Μπάμπης Παναγιωτίδης

Διαβάστε επίσης