Dark Mode Light Mode

Εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου Καβάλας σε δράση Erasmus στο Ρέικιαβικ (φωτογραφίες)

Το χρονικό διάστημα από 7 Ιουλίου έως 14 Ιουλίου τρεις εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου Καβάλας, η Δανάη Χατζηβαρύτη, ο Σταύρος Σταυράκης και η Χαριτωμένη Θεοδωράκογλου παρακολούθησαν επιμορφωτικό σεμινάριο στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας συμμετέχοντας σε πρόγραμμα Erasmus+.

Το σεμινάριο με τίτλο «Positive Teachers» διοργάνωσε ο εκπαιδευτικός φορέας Smart Teachers Play More. Στόχος του προγράμματος ήταν η δημιουργία θετικής ψυχολογίας, η ένταξη μεθόδων και συνηθειών στην εκπαιδευτική διαδικασία που συμβάλλουν στη χαρά και ηρεμία, στην προώθηση της ευεξίας και της ενίσχυσης του αλληλοσεβασμού και στην ενδυνάμωση της φιλίας.

Οι εκπαιδευτικοί γνώρισαν εργαλεία που βοηθούν τους μαθητές να καλλιεργήσουν τις θετικές πλευρές του χαρακτήρα τους και να ενεργοποιηθούν. Ενημερώθηκαν για τον διαλογισμό και την ενσυνειδητότητα που είναι πυλώνες της θετικής ψυχολογίας, για τις πρακτικές της ενεργητικής ακρόασης, την τάξη της ηρεμίας μέσα από παιχνίδια και πρακτικές που χρησιμοποιούνται στα σχολεία της Ισλανδίας.

Συμμετείχαν σε παιχνίδια ανακαλύπτοντας τη γλώσσα των συναισθημάτων, γνώρισαν πρακτικές και παρεμβάσεις που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε, γνώρισαν την πρακτική της ευγνωμοσύνης.

Ο τελικός στόχος ήταν η αύξηση της χαράς και ευεξίας και η επίτευξη της αφοσίωσης στα όνειρα και τους στόχους μέσω της διάδρασης. Επιπλέον γνώρισαν την ιστορία, τον πολιτισμό, την κουλτούρα και το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον της Ισλανδίας.

Ακόμη ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ισλανδίας αλλά και καλές πρακτικές που εφαρμόζονται τόσο εκεί όσο και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ανταλλάσσοντας ιδέες και απόψεις με εκπαιδευτικούς από τις άλλες χώρες (Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Ρουμανία, Γαλλία, Πολωνία, Ολλανδία, Φιλανδία, Τσεχία, Λιθουανία).

Επικοινώνησαν με τους συμμετέχοντες Ευρωπαίους εκπαιδευτικούς συμβάλλοντας στην καλλιέργεια της πολιτειότητας και των δημοκρατικών και ευρωπαϊκών αξιών που αποτελούν και τον κύριο άξονα της κινητικότητας των εκπαιδευτικών του 7ου Γυμνασίου Καβάλας.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Οι Πάνθηρες ενισχύθηκαν με την διεθνή παίκτρια Έλενα Ανδρικοπούλου

Επόμενο άρθρο

Επιστολή στο Υπουργείο Ενέργειας & Περιβάλλοντος σχετικά με τις συνεχείς διακοπές ρεύματος