Dark Mode Light Mode
Ξεκίνησε και επίσημα η νέα προσπάθεια του ΑΟΚ-Kavala BC
Εκρηκτικό ξεκίνημα του CosmoHome με τους ζωντανούς θρύλους των μπλουζ, Blues Wire, και τη μοναδική Μπάντα Τέτοια
Εκδρομή στις ιερές εικόνες της Παναγίας στον Νέστο

Εκρηκτικό ξεκίνημα του CosmoHome με τους ζωντανούς θρύλους των μπλουζ, Blues Wire, και τη μοναδική Μπάντα Τέτοια

CosmoHome– Ημέρα 2η

Οι Τρίτες και οι Πέμπτες του Αυγούστου θα φιλοξενήσουν συνολικά 18 μουσικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της αγαπημένης ενότητας CosmoHome. Οι Τρίτες έχουν στόχο να αναδείξουν νέους καλλιτέχνες με ιδιαίτερο ηχόχρωμα και ταυτόχρονα, να συμπεριλάβουν τους δρόμους και τα σοκάκια της παλιάς πόλης στα καλλιτεχνικά δρώμενα της περιοχής, ενώ οι Πέμπτες είναι αφιερωμένες σε γνωστότερα σχήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και σε παραδοσιακά γλέντια στα χωριά του Δήμου Καβάλας.

Η πρώτη Πέμπτη του της αγαπημένης ενότητας CosmoHome δε θα μπορούσε να ξεκινήσει με πιο εκρηκτικό τρόπο! Οι ζωντανοί θρύλοι των μπλουζ, Blues Wire, και η μοναδική Μπάντα Τέτοια ανταμείψανε και με το παραπάνω όσους παραβρέθηκαν στις συναυλίες στην πλατεία του Μωχάμετ Άλη και το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεώνα.

Ο μεγάλος δάσκαλος των μπλουζ, Ηλίας Ζάικος, και οι μουσικοί του συνοδοιπόροι, Σωτήρης Ζήσης και Νίκη Γουρζουλίδου, παρέα με τον Μανώλη Βουράκη, επιβεβαίωσαν το παράσημο που τους έχει δώσει η σπουδαία Katie Webster ότι αποτελούν την «καλύτερη μπλουζ μπάντα στην Ευρώπη“.

Η γεμάτη πλατεία Μωχάμετ Άλη ηλεκτρίστηκε όταν ακούστηκαν οι πρώτες νότες από την κιθάρα του Ζάικου. Το σόου, άλλοτε καταιγιστικό, άλλοτε βαθιά προσωπικό, ταξίδεψε το κοινό από το Λονδίνο στο Σικάγο και από εκεί μέχρι την πατρίδα του Ζάικου, το Βατοχώρι Φλώρινας, σε μια συναυλία που θα θυμούνται για πολύ καιρό όσες και όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν χθες στην πρώτη «μεγάλη» συναυλία του φετινού CosmoHome.

Την ίδια ώρα, η Μπάντα Τέτοια εμφανίστηκε στο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεώνα κι έστησε ένα ξέφρενο γλέντι γεμάτο κέφι και χορό σε μια βραδιά όπου η ενότητα CosmoHome επέστρεψε, σε συνεργασία με τον Μουσικοχορευτικό Μορφωτικό Σύλλογο Αμυγδαλεώνα και την επιστημονική ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους“, στα χωριά το Δήμου Καβάλας όπου τόσο πολύ έχει αγαπηθεί.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει και να απολαύσει τραγούδια και μελωδίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, τα οποία παρουσίασαν οι δεξιοτέχνες μουσικοί του σχήματος. Για περισσότερες πληροφορίες σxετικά με την ενότητα CosmoHome και το επόμενο μουσικό ραντεβού του Cosmopolis Festival 2024, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ cosmopolisfestival.gr.

Προηγούμενο άρθρο

Ξεκίνησε και επίσημα η νέα προσπάθεια του ΑΟΚ-Kavala BC

Επόμενο άρθρο

Εκδρομή στις ιερές εικόνες της Παναγίας στον Νέστο