Dark Mode Light Mode

Έκθεση φωτογραφίας του Αντώνη Πασβάντη στον Τσαλαπετεινό Αστική Φάρμα

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 20:00 εγκαινιάζουμε την νέα θεματική έκθεση φωτογραφίας του Αντώνη Πασβάντη με τίτλο ‘Έβρος, η ζωή στις όχθες’.

Η έκθεση περικλείει την δεκαετή εργασία με τίτλο  Έβρος: η ζωή στις όχθες που παρουσιάζει ένα σώμα φωτογραφιών το οποίο δεν χαρτογραφεί απλώς το ακριτικό κάλλος των τοπίων, αλλά αποτυπώνει όλη την ανθρωπογεωγραφία της ευρύτερης περιοχής του Έβρου.

Την αγαστή συνύπαρξη Χριστιανών και Αλεβιτών Μουσουλμάνων, τα λατρευτικά τους έθιμα και τα πανηγύρια, αλλά και την σκληρή καθημερινότητα των ανθρώπων του μόχθου. Συγχρόνως αποτυπώνει την οδυνηρή πραγματικότητα των μεταναστών που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο στην περιοχή.

Η φωτογραφική αυτή εργασία, στο μεταίχμιο καλλιτεχνικού έργου και ιστορικού ντοκουμέντου, αποκαλύπτει το άγνωστο πρόσωπο μιας κρίσιμης περιοχής της ελληνικής επικράτειας και έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Ποταμός με τίτλο Έβρος: η ζωή στις όχθες.

Εικόνες από τον Έβρο έχουν προταθεί για βραβείο στο Festival Etica di Lodi 2020, στο Photo Israel 2020, και στο Directlook Moscow 2020. Είναι ο νικητής του βραβείου Athens Photo World 2023 που διοργανώνεται από το Υπουργείο πολιτισμού και από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Έκθεση Φωτογραφίας | Έβρος, η ζωή στις όχθες | Αντώνης Πασβάντης

Ώρα έναρξης:  20:00

Διάρκεια έκθεσης: 19 Οκτωβρίου –  06 Νοεμβρίου 2024

Είσοδος ελεύθερη

Τσαλαπετεινός I Καβάλα

Προηγούμενο άρθρο

Συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Το πρώτο παρατηρητήριο Κλιματικής Αλλαγής θα φιλοξενηθεί στην Περιφέρεια ΑΜΘ (video)