Dark Mode Light Mode

Έκθεση «Μουσείο Κούκλας» στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας

Η Έκθεση “Μουσείο Κούκλας” στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας παρουσιάζει εκθέματα κούκλων διάφορων τεχνικών του κουκλοθέατρου, όπως και ιστορικά αντίγραφα των αρχαίων κούκλων από διάφορα μέρη του κόσμου.

Υπάρχουν επίσης εκθέματα που δείχνουν την ιστορία και νέες τάσεις ανάπτυξης του σύγχρονου κουκλοθέατρου. Το πρόγραμμα της Έκθεσης περιλαμβάνει ξεναγήσεις με την επίδειξη δυνατοτήτων των διάφορων τεχνικών του κουκλοθέατρου όπως και δρώμενα και εργαστήρια για παιδιά.

Στα πλαίσια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω εργαστήρια για παιδιά και σεμινάρια για ενηλίκους, κατά προτίμηση εκπαιδευτικούς:

1. “Κατασκευή απλής μαριονέτας”

Τα εργαστήρια για παιδιά θα υλοποιηθούν από τον Χρήστο Πατσαρασλή της ομάδας κουκλοθέατρου “Νευρόσπαστον” της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “Κουκλοτόπια . Τα παιδιά θα γνωριστούν με τις βασικές αρχές κίνησης και εμψύχωσης κούκλας προσαρμοσμένες στην ηλικία τους. Θα δοκιμάσουν να παίξουν κουκλοθέατρο μόνοι τους.

2. “Τεχνικές Δράματος και Θεάτρου στην τάξη»

Το σεμινάριο θα υλοποιηθείστις 2 Νοεμβρίου από τις εμψυχώτριες-μέλη της ομάδας Hocus Pocus της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “Κουκλοτόπια Ναυσικά Κατσικέα ,Ευαγγελία Σταμάτη, Θεοδοσία Τουρτόγλου.

Στο βιωματικό εργαστήριο θα υλοποιηθούν παιχνίδια συνεργασίας, εμπιστοσύνης, ενεργοποίησης και ρυθμού. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο δέσιμο της ομάδας, στη συνεργασία και στην αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών της.

Κύριος στόχος της επιμόρφωσης είναι οι συμμετέχοντες/ συμμετέχουσες να γνωρίσουν καινοτόμες τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος και να τις μεταφέρουν στην τάξη μέσα από ορθές πρακτικές. Αυτές θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός μαθησιακού περιβάλλοντος που θα ενισχύει την έννοια της ομάδας, την επικοινωνία μεταξύ των μελών της, τη συνεργασία και την εποικοδομητική επίλυση των συγκρούσεων που προκύπτουν μέσα στην τάξη.

3. “Η φωνή σαν εργαλείο της εκφραστικότητας »

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου από την Αγκαμαλιάν Οφέλια, δημιουργό του κουκλοθέατρου ΤΙΚ-ΝΙΚ, που κλείνει 20 χρόνια λειτουργίας στο Δήμο Καβάλας. Στόχος του σεμιναρίου είναι να αξιοποιήσουν οι συμμετέχοντες με τον καλύτερο τρόπο τις φωνητικές και εκφραστικές ικανότητες τους καθώς και μέσα από ένα σύνολο πρακτικών ασκήσεων θα εμπλουτίσουν το λόγο με την σωστή κίνηση και το αίσθημα.

Θα γίνει μια γνωριμία με τη τεχνική ανάπτυξης της φωνής, που χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση ηθοποιών και με τις ασκήσεις ζεστάματος που προστατεύουν τη φωνή. Οι συμμετέχοντες επίσης θα μάθουν τρόπους να ξεπεράσουν το φόβο της δημόσιας ομιλίας και να την κάνουν πιο επιτυχημένη.

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό το Σάββατο και Κυριακή (2 και 3 Νοεμβρίου) 11:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00 ΠΑΙΔΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ – ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 14:00 – 17:00 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ και για τα σχολεία Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με ραντεβού. Κρατήσεις για σεμινάρια και εργαστήρια στο 6975777730

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Έληξε η συνεργασία του ΑΟΚ με τον Βαλάντη Μπλέτσα

Επόμενο άρθρο

Κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού προβάτων