Dark Mode Light Mode
Συνάντηση Γιάννη Πασχαλίδη με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και  Πολιτικής Προστασίας
ΕΛ.ΑΣ.: Έτσι εξιχνιάστηκε η διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο στην Καβάλα (φωτογραφίες)

ΕΛ.ΑΣ.: Έτσι εξιχνιάστηκε η διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο στην Καβάλα (φωτογραφίες)

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στην Καβάλα – Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών αλλοδαπών, ένας εκ των οποίων εντοπίστηκε και συνελήφθη

Μετά από μεθοδική έρευνα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας κατάφεραν να εξιχνιάσουν κλοπή από κοσμηματοπωλείο που διαπράχθηκε τον προηγούμενο μήνα στην Καβάλα. Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν ενδελεχείς έρευνες που είχαν ως αποτέλεσμα την ταυτοποίηση τριών αλλοδαπών δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, της κλοπής και κλοπής τροχοφόρου.

Ειδικότερα, οι δράστες αφού αρχικά την 1/2-7-2024 αφαίρεσαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από περιοχή της Χαλκιδικής και τοποθέτησαν σε αυτό πινακίδες κυκλοφορίας που αφαίρεσαν από έτερο όχημα, μετέβησαν με αυτό τις πρώτες πρωινές ώρες της 22-8-2024 σε κοσμηματοπωλείο της Καβάλας, όπου κατάφεραν να το διαρρήξουν και να αφαιρέσουν από το εσωτερικό του, χρυσαφικά αξίας άνω των 300.000 ευρώ.

Η κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων των αστυνομικών οδήγησαν στην ταυτοποίηση των τριών αλλοδαπών δραστών της κλοπής, ενώ εντοπίσθηκε σε οικισμό της Καβάλας και συνελήφθη χθες το μεσημέρι, ένας από τους δράστες, διωκόμενος με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών της Βουλγαρίας για οργανωμένη ένοπλη ληστεία, ενώ σε βάρος του εκδόθηκε και σχετικό με την παραπάνω υπόθεση ένταλμα σύλληψης των Ελληνικών Αρχών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία και όχημα του συλληφθέντα δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, μία πλαστή ταυτότητα και δύο πλαστές άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρρηξη, προκείμενου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Συνάντηση Γιάννη Πασχαλίδη με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και  Πολιτικής Προστασίας