Dark Mode Light Mode

Έλεγχος στις θέσεις στάθμευσης που εξυπηρετούν πελάτες φυσιοθεραπευτηρίων

Στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου Καβάλας συζητήθηκαν προκειμένου να εγκριθούν, ώστε στη συνέχεια να προωθηθούν προς έγκριση και από το δημοτικό συμβούλιο, οι αποφάσεις που έλαβε σε πρόσφατη συνεδρίασή της η επιτροπή κυκλοφορίας και προσβασιμότητας του δήμου. Η συγκεκριμένη επιτροπή είναι ευρύτερα γνωστή ως επιτροπή κυκλοφοριακών θεμάτων.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του προέδρου και αντιδημάρχου Ανέστη Τσουρουκίδη και με την παρουσία δύο δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, του Σωτήρη Σωτηριάδη και του Σπύρου Προυσαεύ. Ο πρόεδρος ανέγνωσε αναλυτικά το περιεχόμενο του πρακτικού της πρόσφατης συνεδριάσεως της επιτροπής κυκλοφοριακών θεμάτων. Σχετικά σύντομα συζητήθηκαν διάφορα κυκλοφοριακά ζητήματα αλλά ο κ. Τσουρουκίδης επέμενε στα αιτήματα φυσιοθεραπευτών, προκειμένου κοντά στα φυσιοθεραπευτήριά τους να υπάρχουν θέσεις στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των ατόμων που τα επισκέπτονται.

Όπως είπε ο κ. Τσουρουκίδης, όλες οι άδειες που χορηγήθηκαν για ανάλογους λόγους σε φυσιοθεραπευτήρια, πρέπει να ελεγχθούν εξαρχής. Το θέμα απασχόλησε και την επιτροπή κυκλοφορίας και την επιτροπή ποιότητας ζωής με αφορμή αίτημα φυσιοθεραπευτή της πόλης, το οποίο πάντως δεν έγινε δεκτό. Φαίνεται ωστόσο πως το αίτημα στάθηκε η αφορμή ώστε να ανοίξει συζήτηση για όλα τα φυσιοθεραπευτήρια, διότι παρόμοια αιτήματα διατυπώνονται πλέον και από γιατρούς.

Επειδή σε πολλές περιπτώσεις στα φυσιοθεραπευτήρια βρίσκονται άτομα με ειδικές ανάγκες χορηγείται άδεια ελεύθερης στάθμευσης στους πελάτες. Ο κ. Τσουρουκίδης φάνηκε να αμφιβάλει για το ορθό της προηγούμενης διαδικασίας λέγοντας πως θα πρέπει να ελεγχθούν οι χορηγηθείσες άδειες, αφού το καθεστώς πρέπει να αλλάξει. Μάλιστα, ο κ. Τσουρουκίδης σημείωσε ότι όπου χρειαστεί θα χορηγούνται άδειες αλλά θα είναι με πληρωμή.

Ο Σωτήρης Σωτηριάδης παρατήρησε ότι σε πολλές περιπτώσεις, στις συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης ου παραχωρούνται στα φυσιοθεραπευτήρια παρκάρουν όχι οι πελάτες τους αλλά οι ιδιοκτήτες. Γενικά, επικρατεί προβληματισμός στην επιτροπή και στη διοίκηση του δήμου Καβάλας επί της συγκεκριμένης διαδικασίας, που ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις είναι απολύτως δικαιολογημένη, γι’ αυτό άλλωστε κι εφαρμόζεται επί σειρά πολλών ετών.

Άλλες αποφάσεις που έλαβε η επιτροπή κυκλοφοριακών θεμάτων απλά αναφέρθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής. Ο κ. Τσουρουκίδης καυτηρίασε περίπτωση πολίτη που ζήτησε να του παραχωρηθεί θέση στάθμευσης πάνω σε πεζοδρόμιο. Φυσικά το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

Προηγούμενο άρθρο

Τζιπ έπεσε πάνω σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην Ερυθρού Σταυρού

Επόμενο άρθρο

Τάχα «λογοδοσία» ενός αναξιόπιστου πρώην προέδρου