Dark Mode Light Mode
Καλός ο καιρός όλο τον Αύγουστο
Ελένη και Νίκος Χατζηαβραάμ: Δυο αυθεντικά ταλέντα του τένις
Όμορφος κόσμος «SugarBabes» πλασμένος….

Ελένη και Νίκος Χατζηαβραάμ: Δυο αυθεντικά ταλέντα του τένις

Η Ελένη και ο Νίκος Χατζηαβραάμ είναι δυο παιδιά του Τένις της Καβάλας τα οποία έχουν εξαιρετική πορεία το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ανήκουν στον ΑΟΑ «Πρωταθλητών» Καβάλας ενώ προέρχονται από αθλητική οικογένεια.

Ο πατέρας τους έπαιξε πολλά χρόνια μπάσκετ σε ομάδες της Καβάλας ενώ η μητέρα τους -που είναι  και προπονήτρια τους- ήταν και αυτή πρωταθλήτρια στο ίδιο αγώνισμα. Μιλώντας στην Αθλητική Πρωινή, τόνισαν και τα προβλήματα του αθλήματος στην Καβάλα ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν και στις αγωνιστικές υποχρεώσεις που έχουν μπροστά τους αλλά και τις επιτυχίες που είχαν στη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά.

Ερ: Ποια είναι η επόμενή σας αγωνιστική δραστηριότητα;

Νίκος: Η επόμενή μου αγωνιστική δραστηριότητα είναι, αύριο, στην Αριδαία. Εκεί θα αγωνιστούν οι 56 πρώτοι στην κατάταξη της Ελλάδος. Είναι ένα όμορφο τουρνουά με υψηλό ανταγωνισμό και πολύ καλούς αντιπάλους.

Ελένη: Για εμένα είναι οι ίδιοι αγώνες, όμως θα γίνουν στην Πτολεμαϊδα. Το επίπεδο είναι πολύ καλό διότι υπάρχουν πολύ καλές συμπαίκτριες και αντίπαλες. Στόχος μου είναι να πάω  όσο καλύτερα μπορώ και να πάρω ότι μου αξίζει.

Ερ: Ποια ήταν η καλύτερή σας εμφάνιση;

Ελένη: Στην Αλβανία, στα Κ14 έφτασα στους ”8” και στον προημιτελικό με τη συμπαίκτριά μου. Στα Κ16, πάλι με τη συμπαίκτρια μου φτάσαμε στον τελικό και ηττηθήκαμε στο super tie break με 15-13.

Νίκος: Πριν δύο εβδομάδες στα Σκόπια, με τον συμπαίκτη μου, βγήκαμε πρώτοι και φέραμε το τρόπαιο στην Ελλάδα.

Ερ: Πόσα χρόνια ασχολείστε με το τένις;

Νίκος: Ασχολούμαστε πάνω από δέκα χρόνια με το τένις, πλέον είναι τρόπος ζωής. Μας επηρέασε η μητέρα μας και ξεκινήσαμε από μικροί. Είδαμε ότι μας άρεσε και το συνεχίσαμε. Σκεφτόμαστε να ασχοληθούμε και επαγγελματικά.

Ερ: Δε σας έπεισε ο πατέρας σας να παίξετε μπάσκετ;

Νίκος: Παίζω και μπάσκετ. Προσπαθώ να τα συνδυάσω, οπότε κάνω δύο αθλήματα ταυτόχρονα.

Ελένη: Έπαιζα τρία χρόνια μπάσκετ αλλά λόγω των αγώνων δεν μπορούσα να συνεχίσω. Έτσι, το σταμάτησα και αφοσιώθηκα στο τένις.

Ερ: Ποια είναι τα ινδάλματά σας;

Νίκος: Εμένα μου αρέσει πολύ ο Ναδάλ.

Ελένη: Το δικό μου ίνδαλμα είναι ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ερ: Πως συνδυάζετε το σχολείο με τις προπονήσεις;

Ελένη: Είναι δύσκολο αλλά με καλό πρόγραμμα όλα γίνονται. Όταν έχουμε σχολείο κάνουμε δύο ώρες προπόνηση το απόγευμα. Καμιά φορά παίζουμε παίζουμε και στο γήπεδο που έχουμε στον παππού. Τώρα κάνουμε δύο ώρες το πρωί και δύο το απόγευμα

Ερ: Επηρεαστήκατε καθόλου από την πανδημία;

Νίκος: Το τένις είναι άθλημα, στο οποίο δε μεταδίδεται εύκολα ο κορωνοϊός διότι υπάρχει μεγάλη απόσταση με τον αντίπαλο. Για αυτόν το λόγο έγιναν αγώνες το καλοκαίρι. Εμείς, κάναμε και προπονήσεις οπότε δε μας επηρέασε πολύ. Είχαμε γήπεδο να παίξουμε, αθλούμασταν συνέχεια.

Ερ: Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την επόμενη χρονιά;

Ελένη: Αυτή τη στιγμή είμαι νούμερο 2 στην Ελλάδα, οπότε ο στόχος μου είναι να φτάσω στο νούμερο 1. Επίσης, να μπω στις 100 πρώτες στον κόσμο.

Ερ: Είναι αναπτυγμένο το τένις στην Καβάλα;

Νίκος: Στην Καβάλα όχι τόσο πολύ σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας.  Είναι δύσκολο. Πρέπει να ξεκινήσεις από μικρή ηλικία αν θέλεις να κάνεις κάτι. Πρέπει να το δεις πιο σοβαρά. Σε άλλες περιοχές υπάρχουν καλύτεροι εγκαταστάσεις και πιο πολλοί άνθρωποι ασχολούνται με το άθλημα. Έχουμε θέματα στις εγκαταστάσεις, δεν υπάρχει χώρος και συμπαίκτες διότι δεν είναι όλοι στο ίδιο επίπεδο. Για αυτό και δεν είναι τόσο ανεπτυγμένο το άθλημα στην Καβάλα.

Ελένη: Εκτός από αυτά που είπε ο Νικόλας, να προσθέσω πως είμαστε πολύ σύλλογοι και τα γήπεδα λίγα.

Ερ: Ποιους θέλετε να ευχαριστήσετε;

Ελένη: Φυσικά, την οικογένειά μας. Είναι άνθρωποι του αθλητισμού και πιστεύω πως μας έχουν βοηθήσει πολύ και μας στηρίζουν για φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Βέβαια πρέπει να πιστέψεις πρώτα απ` όλα αυτά που κάνεις εσύ ο ίδιος.

Νίκος: Βεβαίως και τους γονείς μας. Σίγουρα όμως πρέπει να προσπαθήσεις σε μεγάλο βαθμό από μόνος σου στα ατομικά αγωνίσματα.

Προηγούμενο άρθρο

Καλός ο καιρός όλο τον Αύγουστο

Επόμενο άρθρο

Όμορφος κόσμος «SugarBabes» πλασμένος….