Dark Mode Light Mode
Ευχαριστήριο
Ελλάς το μεγαλείο σου, με τις αποζημιώσεις από τη συντριβή του Αντόνοβ
Αλλοδαποί αγοράζουν οικόπεδα (και) στο Περιγιάλι

Ελλάς το μεγαλείο σου, με τις αποζημιώσεις από τη συντριβή του Αντόνοβ

Μικρός σχετικά αριθμός αγροτών από τους Αντιφιλίππους διαμαρτυρήθηκε έντονα και απείχε από τις πρόσφατες Ευρωεκλογές αφού δύο χρόνια μετά τη συντριβή του Αντόνοβ, δεν έχει αποζημιωθεί.

Προς ενίσχυση του αιτήματος τους, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δράμας κ. Τάσος Νικολαϊδης. Οι έως τώρα απαντήσεις στην ερώτηση επιβεβαιώνουν αυτό που συχνά ισχυρίζονται ειρωνικά πολλοί Έλληνες: «Ελλάς το μεγαλείο σου».

Η ερώτηση κατατέθηκε στις 6 Ιουνίου 2024 και απευθύνεται σε τρία Υπουργεία:

Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ως την Παρασκευή 5 Ιουλίου στην ερώτηση είχαν απαντήσει το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (ημερομηνία απάντησης 3 Ιουλίου) και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (ημερομηνία απάντησης 13 Ιουνίου).

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης έσπευσε να δηλώσει αναρμόδιο:

«Σας γνωρίζουμε ότι τα θέματα που τίθενται στην Ερώτηση δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας».

Η μεταγενέστερη απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας παραπέμπει στο… αναρμόδιο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και σε αυτό της Αγροτικής Ανάπτυξης. Που δεν έχει απαντήσει ακόμη.

Ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένας συντονισμός μεταξύ των Υπουργείων.

Αν και περιμένουμε με … αγωνία την τελευταία απάντηση, διαπιστώνουμε ότι το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας δεν γνωρίζει την αναρμοδιότητα στο θέμα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης!

Η απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας αναφέρει:

«Σας γνωρίζουμε ότι θα σας απαντήσουν επί των ειδικότερων θεμάτων, που τίθενται, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, που είναι και συνερωτώμενα της παρούσας».

Προηγούμενο άρθρο

Ευχαριστήριο

Επόμενο άρθρο

Αλλοδαποί αγοράζουν οικόπεδα (και) στο Περιγιάλι