Πλέον το ερώτημα είναι ένα και απλό :
Εμείς αν υποθέσουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να μάθουμε να ζούμε μαζί με τον Covid – 19 αυτός είναι να μάθει να ζει μαζί μας ;
Σε μία συμβίωση το κύριο χαρακτηριστικό είναι οι αμοιβαίες υποχωρήσεις.
Ο Covid- 19 σε αυτή την συμβίωση , όσο διαρκέσει,είναι διατεθειμένος να μαλακώσει , να ηρεμήσει να μην είναι τόσο επιθετικός και θανατηφόρος ;
Τα γράφω όλα αυτά γιατί σύμφωνα με τα νούμερα των κρουσμάτων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο δεν φαίνεται να υπάρχει μία τέτοια διάθεση.
Σήμερα οι επιδημιολόγοι μιλάνε για κρούσματα στην Ελλάδα που μπορεί ημερησίως να φτάσουν και τα 1000 !!!
Αν δεν ελέγχξουμε τώρα την κατάσταση είναι πολύ πιθανό σε μερικούς μήνες το πράμα να ξεφύγει και να μην μπορούμε να το μαζέψουμε από πουθενά.
Μάλιστα μας ενημερώνουν ότι μία ανασφάλεια στο θέμα της δημόσιας υγείας αναπόφευκτα θα δημιουργήσει μεγάλα οικονομικά κενά θα προκαλέσει νέο κύμα ανεργίας και θα βυθίσει την χώρα σε μία περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Ίσως να μας τα λένε όλα αυτά σήμερα για να μας φοβήσουν και να μας συνετίσουν αφού φαίνεται ότι έχουμε πάρει πολύ ελαφριά το όλο θέμα και δεν αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της κατάστασης.
Πάντως το σίγουρο είναι ότι με τριψήφια νούμερα σε κρούσματα σήμερα δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο αύριο.
Θα πρέεπι να περιορίσουμε την μετάδοση του ιού πριν την άφιξη του Φθινοπώρου.
Ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων φαίνεται ότι αλλάζει τον προγραμματισμό της κυβέρνησης όσο αφορά και την έναρξη της σχολικής χρονίας που είναι σίφουρο ότι από τις 7/9 θα πάει μία εβδομάδα μετά και βλέπουμε.
Οι επιδημιολόγοι υποστηρίζουν σήμερα ότι η εικόνα της χώρα μας σε σχέση με την εξάπλωση του ιού δεν έχει καμμία σχέση με την άνοιξη του 2020.
Σήμερα έχουμε κρούσματα σε όλη την χώρα και δίνεται η εντύπωση ( που μπορεί να μην και μόνο εντύπωση) ότι υπάρχουν παντού εστίες μετάδοσης που δρούν ανεξέλεγκτα.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες και σε ένα τέτοιο περιβάλλον το μόνο που μπορεί να σώσει την παρτίδα είναι ένα φάρμακο ή ένα εμβόλιο που θα σταματήσει την δράση του ιού.
Στην Καβάλα είχαμε την Κυριακή και το δεύτερο θύμα του ιού.
Πρόκειται για ένα άνθρωπο 72 ετών που νόσησε και έδινε την μάχη του από την εντατική θεραπεία του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης.
Τελικά δεν τα κατάφερε.
Κρίμα …
Μέσα σε αυτό το νοσηρό κλίμα με άσχημες μόνο ειδήσεις ο ΝίκοςΧαρδαλιάς επανέλαβε σε συνέντευξη του σε Κυριακάτικη εφημερίδα ότι δεν υπάρχει η περίπτωση νέου γενικού lockdown ενώ απομακρύνεται και το ενδεχόμενο τοπικού lockdown.
H κατάσταση της οικονομίας μας δεν σηκώνει ούτε το ένα ούτε το άλλο.
ΑΛΟΡΑ !