Τετραήμερη εκδρομή στην όμορφη Μακεδονία μας πραγματοποίησε το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Οι Καθηγητές, οι οποίοι διδάσκουν εθελοντικώς, τα διοικητικά στελέχη και οι μαθητές της Β´ και Γ´ Λυκείου του Φροντιστηρίου της Ι.Α.Α. μοιράστηκαν στιγμές δυνατής χαράς, ενθουσιασμού και δημιουργικής επικοινωνίας κατά τη διάρκεια του πλούσιου προγράμματος της εκδρομής.
Την Τρίτη του Πάσχα η ζωντανή και χαρούμενη παρέα έφθασε στη πανέμορφη πόλη της Καβάλας, έχοντας διασχίσει τα όμορφα τοπία του κυρίου κορμού της Ελλάδας.
Πριν φθάσουν στην Καβάλα και επισκεφθούν το Κάστρο της, οι εκδρομείς δέχθηκαν την φιλοξενία της Ιεράς Μονής Εικοσιφοινίσσης, της αρχαιότερης εν ενεργεία Μονής της Ευρώπης, και απόλαυσαν ένα πασχάλιο γεύμα με αγνά προϊόντα της μακεδονικής γης, όλα από την παραγωγή του μοναστηριού.
Η Τετάρτη του Πάσχα περιελάμβανε δραστηριότητες στον “ποταμό των Θεών”, τον Νέστο, περιήγηση στο Παγγαίον Όρος και στο Σπήλαιο της Αλιστράτης και μια ξέγνοιαστη εσπερινή βόλτα στην γραφική Καβάλα.
Την επομένη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο Καπνού και στο εμβληματικό μνημείο Ιμαρέτ.
Στο δρόμο της επιστροφής προς Θεσσαλονίκη οι εκδρομείς επισκέφθηκαν γνωστό οινοποιείο παραγωγής εκλεκτών μακεδονικών κρασιών.
Η απογευματινή περιήγηση και διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη αποκορύφωσε το κέφι και τον ενθουσιασμό των παιδιών του Κοινωνικού Φροντιστηριου.
Από την Παρασκευή, ημέρα επιστροφής, δεν έλειψαν οι εκπλήξεις.
Μια παράκαμψη στην Οίτη και τον Γοργοπόταμο, και ένα τελευταίο όμορφο γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής ήταν ο ισχυρός επίλογος μιας αξέχαστης εμπειρίας.
Τα παιδιά, αλλά και όλοι οι συντελεστές του έργου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, πέρα από τις πλούσιες παραστάσεις, την απόλαυση των μακεδονικών εδεσμάτων και γλυκών, το παιχνίδι, τη διασκέδαση, τη δημιουργία δεσμών φιλίας, αποκόμισαν κάτι ακόμη σπουδαιότερο.
Ὄπως σημείωσε ο Διευθυντής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δρ Σεβαστιανός Ανδρεαδης “πήραν μια γεύση από την Ελλάδα της Μακεδονίας, μια Ελλάδα με άρωμα Ορθοδοξίας, με τον αέρα της αρχοντιάς και του φιλότιμου, με την αξία της αυθεντικής ιστορικής μνήμης με πνευματικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς ανυπολόγιστης αξίας”.