Dark Mode Light Mode

Εμπιστοσύνη στον ΟΛΚ από την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ που ήταν χθες στην Καβάλα

Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας είναι η μεγάλη κερδισμένη από την χθεσινή- πρώτη στην ιστορία του ΟΛΚ- επίσκεψη στην Καβάλα της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ. Ο πρόεδρος του ταμείου κ. Ξενόφος έδωσε άμεσα και έμμεσα συγχαρητήρια στον Χρήστο Ηλιάδη και στους συνεργάτες του για την καλή δουλειά που κάνουν όπως επίσης για τα πρόσφατα εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασαν. Οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ (του μεγαλομετόχου του ΟΛΚ) είπαν κι άλλα. Τόσο στη σύσκεψη όσο και στους δημοσιογράφους. Όλα τα υπόλοιπα ήταν πάνω κάτω γνωστά κι αναμενόμενα.

Το 2019 ξέρουμε ότι θα είναι έτος ιδιωτικοποίησης του νέου λιμανιού «Φίλιππος Β». Αυτό ο κ. Ξενόφος εξήγησε ότι θα γίνει με υποπαραχώρηση δραστηριοτήτων. Τους ακριβείς και αναλυτικούς όρους θα τους μάθουμε το Φθινόπωρο κι αφού το ΤΑΙΠΕΔ λάβει σχετική πρόταση συμβούλων του. Δουλειά τους είναι να εξετάσουν τις δυνατότητες του νέου λιμανιού, ίσως λάβουν υπόψη τους το υφιστάμενο ενδιαφέρον ιδιωτών. Θα προτείνουν στο ΤΑΙΠΕΔ πως θα γίνει η υποπαραχώρηση δραστηριοτήτων. Θα ακολουθήσει μια μακρά διαδικασία που σύμφωνα με πληροφορίες θα πρέπει να κυρωθεί και νομοθετικά. Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί στους δανειστές να τα κάνει όλα αυτά το προσεχές έτος και για την Καβάλα και για άλλα περιφερειακά λιμάνια.

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τα άδικα, τα λάθος διόδια στην Παράκαμψη (θέμα στο οποίο εμπλέκεται και το ΤΑΙΠΕΔ) ο κ. Ξενόφος απάντησε ότι αρμόδια είναι η Εγνατία Οδός ΑΕ και το Υπουργείο! Δήλωσε πλήρη άγνοια για τις ενστάσεις της τοπικής κοινωνίας περί της ακαταλληλότητας του σημείου που επιλέχθηκε.

Όλη η συζήτηση στον ΟΛΚ έγινε παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Δήμαρχος και Ευαγγελία Δρακονάκη είχαν την ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν για τα διόδια στην Παράκαμψη (έλαβαν την ίδια απάντηση με αυτήν των δημοσιογράφων) ενώ έθεσαν και το ζήτημα της ακτής της Καλαμίτσας.

Έναρξη της διαδικασίας αξιοποίησης του «Φίλιππος Β’»

Επίσκεψη στην πόλη της Καβάλας πραγματοποίησαν χθες οι επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ. Αυτή ήταν μια πρώτη επίσκεψη στα λιμάνια αρμοδιότητας του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας από τη δημιουργία του ταμείου. Το πρώτο μέρος της επίσκεψής τους περιελάμβανε συναντήσεις στον ΟΛΚ ενώ ακολούθησε επίσκεψη στο εμπορικό λιμάνι «Φίλιππος Β’».

Το ΤΑΙΠΕΔ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Άρης Ξενόφος, ο διευθύνων σύμβουλος Ριχάρδος Λαμπίρης, και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Θάνος Λιάγκος, ο οποίος είναι και ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας. Ο κ. Λιάγκος πραγματοποιεί συχνά επισκέψεις στον ΟΛΚ.

Στο τελευταίο κομμάτι της συσκέψεως έλαβε μέρος και η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα μαζί με την Ευαγγελία Δρακονάκη. Σε όλη τη διάρκεια της συσκέψεως παρόντες ήταν οι βουλευτές Εμμανουηλίδης, Μορφίδης, Παπαφιλίππου. Ενώ σε τμήμα της συσκέψεως έλαβε μέρος και ο λιμενάρχης Καβάλας.

Στις δηλώσεις του, μετά το τέλος της συσκέψεως, ο κ. Ξενόφος δήλωσε ότι τώρα αρχίζει η διαδικασία για την αξιοποίηση του εμπορικού λιμανιού «Φίλιππος Β’». θα υπάρξει επιλογή συμβούλου ο οποίος έως το Σεπτέμβρη θα εξετάσει τις διαδικασίες και τους όρους αξιοποίησης, καθώς πολλά και διάφορα θα πρέπει να διευκρινιστούν. Δηλαδή, εάν θα προσφερθεί σε ιδιώτες όλο το εμπορικό λιμάνι ή τμήμα του, ποιοι όροι θα ισχύσουν για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και αρκετά ακόμη.

Ο κ. Ξενόφος δεν απάντησε στο ερώτημα εάν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι. Ωστόσο, ο ΟΛΚ κατά το πρόσφατο παρελθόν, ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν πολλοί ιδιώτες που ενδιαφέρονται για το λιμάνι«Φίλιππος Β’». Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Ξενόφο για τα άλλα θέματα της αρμοδιότητάς του.

Σχετικά με τα διόδια στην παράκαμψη, όπου το ΤΑΙΠΕΔ εμφανίζεται να επιμένει στη λειτουργία τους, ο πρόεδρος απάντησε διπλωματικά. Επέρριψε την πρωτοβουλία και στο υπουργείο υποδομών – μεταφορών κυρίως όμως στην Εγνατία Οδό ΑΕ. Στην παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι το επιλεγόμενο σημείο για τα διόδια είναι ακατάλληλο, δεν μπόρεσε να απαντήσει καθώς δεν το γνώριζε.

Η δήμαρχος και οι δημοσιογράφοι έθεσαν το θέμα της ακτής Καλαμίτσα ωστόσο και πάλι ο κ. Ξενόφος δήλωσε ότι το μόνο που μπορεί να πράξει είναι να παρέμβει στην ΕΤΑΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τσανάκα μίλησε στον κ. Ξενόφο για τα διόδια στη διάρκεια της κλειστής συσκέψεως όπου συμμετείχε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και στην κ. Τσανάκα ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ ισχυρίστηκε ότι η αρμοδιότητα του διοδίων ανήκει στην Εγνατία Οδό. Στους δημοσιογράφους ωστόσο επιχειρηματολόγησε υπέρ της ανάγκης να υπάρχουν διόδια στην Εγνατία οδό, αν και όπως άφησε να εννοηθεί τα ακριβή σημεία αυτών άλλος τα επιλέγει.

Προηγούμενο άρθρο

Κριτική Κροκίδη σε Κασαράκη που δήλωσε ότι θέλει να φύγει από το Νοσοκομείο

Επόμενο άρθρο

Κάθε μέρα λύματα στην αυλή του σπιτιού τους ! - Βοήθεια από τη Διεύθυνση Υγείας ζητούν κάτοικοι του Αγίου Λουκά