Η απαξίωση της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου τα τελευταία χρόνια έχει σοβαρό αντίκτυπο στην κοινωνικοοικονομική ζωή του νησιού της Θάσου και παρουσιάστηκε μετά από δυο χρόνια η ευκαιρία να επανέλθουν τα δρομολόγια με υδροπτέρυγο που θα συνδέουν τον Λιμένα Θάσου με την πάλη της Καβάλας.
Σας κάνουμε γνωστό ότι την σύνδεση αυτή την αποζητούν διακαώς και την περιμένουν τόσο οι κάτοικοι του νησιού όσο και της Καβάλας και είναι απολύτως αναγκαία η δρομολόγηση υδροπτέρυγου στη γραμμή Καβάλα – Λιμένας Θάσου το οποίο θα συνδέει την Καβάλα, διοικητική πρωτεύουσα της ομώνυμης Περιφερειακής Ενότητας με την πρωτεύουσα του δήμου Θάσου (Λιμένας). Και αυτό γιατί: α) θα διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των μόνιμων κατοίκων τόσο της Θάσου προς την Καβάλα όσο και της Καβάλας προς τη Θάσο καθώς ο χρόνος μετάβασής τους θα μειωθεί σημαντικά και έτσι θα εξυπηρετηθούν σε μεγάλο βαθμό οι κάτοικοι και των δύο περιοχών καθώς αφενός η πλειονότητα των διοικητικών υπηρεσιών βρίσκεται χωροταξικά στην Καβάλα και αφετέρου πολλές υπηρεσίες βρίσκονται στη Θάσο. Να σημειωθεί ότι με τα υφιστάμενα σήμερα συγκοινωνιακά μέσα (πορθμεία και λεωφορεία του ΚΤΕΛ) απαιτείται χρόνος περίπου 2 ωρών για τη μετάβαση από Θάσο προς Καβάλα και αντίθετα ενώ με το προτεινόμενο δρομολόγιο του υδροπτέρυγου ο χρόνος αυτός θα περιοριστεί κατά το ήμισυ. β) Θα συμβάλλει στην ενίσχυση του τουρισμού στις περιοχές Θάσου και Καβάλας αφού θα προσδώσει μεγάλη υπεραξία στο παρεχόμενο τουριστικό προϊόν. Και επίσης θα αμβλυνθούν τα επακόλουθα και οι επιπτώσεις της έλλειψης επικοινωνίας ένθεν και ένθεν, θα εξομαλυνθεί η οικονομική και κοινωνική ζωή του νησιού και τα αποτελέσματα θα γίνουν αισθητά και στην αγορά της Καβάλας που χάνει ένα μεγάλο εμπορικό της κομμάτι.
Για να καταστεί όμως δυνατή η προσέγγιση και ολιγόωρη παραμονή του υδροπτέρυγου στο Λιμένα Θάσου είναι απολύτως αναγκαία η διασφάλιση κατάλληλου χώρου εντός του υφιστάμενου εκεί τουριστικού λιμένα (καταφυγίου). Η λύση αυτή αποτελεί την πιο πρόσφορη και ασφαλή τέτοια, δεδομένου ότι οι υπόλοιπες υφιστάμενες λιμενικές υποδομές αφενός είναι ανεπαρκείς από απόψεως χώρου και αφετέρου είναι εκτεθειμένες σε ανέμους (δεν προφυλάσσονται από κανέναν κυματοθραύστη) και έτσι όταν θα πνέουν ισχυροί άνεμοι, φαινόμενο που κατά τη χειμερινή περίοδο παρατηρείται πολύ συχνά, θα καθιστούν επικίνδυνη και ανασφαλή την προσέγγιση και παραμονή του υδροπτέρυγου και πολλές φορές απαγορευτική.