Dark Mode Light Mode

Εμβολιασμοί 3ης δόσης άρχισαν ήδη στο Νοσοκομείο Καβάλας

Ούτε χθες διαφοροποιήθηκαν τα δεδομένα στο Ν. Καβάλας σε σχέση με την πανδημία και τον κορωνοϊό. Τα νούμερα προερχόμενα από το Νοσοκομείο δείχνουν ότι το πρόβλημα συνεχίζεται. Κι όσο συνεχίζεται, θα συνεχίζεται και το περιβόητο «κόκκινο» στο χερσαίο τμήμα του Νομού. Θα συνεχίζεται η γενικότερη ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

Οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο είναι πάντα αρκετοί, 38 στην κλινική και 4 στη ΜΕΘ. Δυστυχώς χθες πέθανε γυναίκα 68 ετών που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν κάτοικος του Ν. Καβάλας. Εντύπωση προκαλεί ο αριθμός των νέων περιστατικών που εντοπίστηκαν χθες μόνο από τα τεστ στο εργαστήριο του Νοσοκομείου. Έγιναν 73 τεστ και βρέθηκαν 12 νέα περιστατικά.

Στα καλά νέα της χθεσινής ημέρας το ότι ανέλαβαν καθήκοντα τρεις νοσηλεύτριες, προερχόμενες από ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου. Μια συγκινητική, ουσιαστική χειρονομία του Μητροπολίτη Στέφανου. Η οποία στηρίζεται στην απόφαση και των ίδιων των νοσηλευτριών να βοηθήσουν την τοπική κοινωνία ευρισκόμενες στην πρώτη γραμμή του διαφορετικού αυτού πολέμου. Χθες επίσης συνεχίστηκαν οι προαιρετικοί εμβολιασμοί 3ης δόσης.

Γίνονται (στο Νοσοκομείο) με το εμβόλιο Pfizer και φυσικά δέχονται να κάνουν το εμβόλιο εργαζόμενοι του ιδρύματος. Κυρίως γιατροί και νοσηλευτές. Υπολογίζεται ότι χθες έκαναν την 3η δόση του εμβολίου περίπου 30 εργαζόμενοι.

Προηγούμενο άρθρο

Αισιόδοξο ξεκίνημα για το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Έως 6 δρομολόγια την ημέρα στη γραμμή του Πρίνου