Dark Mode Light Mode

Ένα ακόμη φωτογραφικό λεύκωμα από τον Θέμη Φασουλά

Τις προηγούμενες μέρες ο συμπολίτης Θέμης Φασουλάς ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη όπου έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Του παρέδωσε το σχέδιο- δοκίμιο του 3ου φωτογραφικού λευκώματος που έφτιαξε με πολύ κόπο και προσωπική εργασία. Τίτλος «Κληρονομιά Πίστης». Θέμα του λευκώματος οι 37 βυζαντινές εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης που σήμερα υφίστανται- σχεδόν όλες- σαν τζαμιά.

Ο Θέμης Φασουλάς έκανε έρευνα, έβγαλε πολλές φωτογραφίες κι ετοίμασε ένα λεύκωμα πολύτιμο ως προς το περιεχόμενο του. Αναζητά χρηματοδότηση για να εκτυπωθεί. Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι. Τόσο φορείς όσο και ιδιώτες.

Έχουν προηγηθεί δύο ακόμη ίδιες δουλειές. Για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και για την Ιερά Μητρόπολη της Χαλκηδόνας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μελέτησε το προς έκδοση υλικό. Διάβασε τις ιστορικές και άλλες πληροφορίες κι έμεινε πολύ ικανοποιημένος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. Συνεργάστηκε στα κείμενα του λευκώματος. Είναι μέλος της εκδοτικής ομάδας που ανέλαβε αυτήν την δύσκολη αποστολή.

Με ανάρτηση του ο κ. Φασουλάς σημειώνει: «Έτοιμο το δοκίμιο του φωτογραφικού και ιστορικού λευκώματος με τίτλο (Κληρονομιά Πίστης) με όλες της Βυζαντινές εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης που σήμερα είναι τζαμιά και παρουσιάστηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο».

Προηγούμενο άρθρο

«Είμαστε μια πετυχημένη διοίκηση»

Επόμενο άρθρο

Βασίλης Ποιμενίδης για τη συνδιδασκαλία σε σχολεία του Ν. Καβάλας