Το απόγευμα της Τετάρτης στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου πραγματοποιήθηκε μία ακόμη εκδήλωση για την Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της περιφέρειας ΑΜΘ. Επρόκειτο για μία ενημερωτική εκδήλωση για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων, ενώ η δεύτερη εισήγηση αναπτύχθηκε από την τεχνολόγο τροφίμων – οινολόγο Βασιλική Λαλίκου με θέμα την πολυβιταμίνη της φύσης, το αυγό.
Ο πρώτος ομιλητής και επόπτης δημόσιας υγείας Δημήτρης Χίζαρης επανέλαβε συμβουλές και οδηγίες προς τους καταναλωτές και προς τους επαγγελματίες. Η ομιλία στηρίχθηκε στην περσινή προσέγγιση του ίδιου θέματος και στην αντίστοιχη Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας του 2018. Για χάρη της ομιλίας του κ. Χίζαρη στην αίθουσα βρέθηκαν αρκετοί επαγγελματίες της εστίασης, όπως επίσης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας Γιάννης Παναγιωτίδης, οι εστιάτορες με επικεφαλής τον πρόεδρό τους Μάκη Κωνσταντινίδη, οι αρτοποιοί, ο σύλλογος των ιδιοκτητών καφέ με παρόντα τον Γιώργο Βαφείδη.
Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων βρέθηκαν δύο εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως, οι αντιδήμαρχοι Ηλίας Καλανταρίδης και Μαρία Φραντζεσκάκη, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αντωνίου. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχαν ο Ξενοφώντας Κροκίδης και ο Χρήστος Παπαδόπουλος.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η εισήγηση της Βασιλικής Λαλίκου, καθώς απέδειξε ότι το αυγό είναι η πολυβιταμίνη της φύσης κι ενδεχομένως να έχει παρεξηγηθεί. Η κ. Λαλίκου υποστήριξε ότι κάθε άνθρωπος προς όφελός του θα πρέπει να τρώει τουλάχιστον ένα αυγό την ημέρα. Έδωσε μάλιστα και πρακτικές οδηγίες σχετικά με το πώς μπορεί μια νοικοκυρά ή ένας καταναλωτής να ξεχωρίζει το φρέσκο αυγό από εκείνο περισσότερων ημερών.