Dark Mode Light Mode

Ένα διαφορετικό «Όραμα Ελπίδας» που χάρισε εκ νέου ζωή!

Μία διαφορετική βραδιά διαδραματίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Κεντρική πλατεία της Καβάλας. Γέμισε η πλατεία από ανθρώπους που συγκινημένοι παρακολουθούσαν 6 νέους ανθρώπους αγκαλιασμένους.

Τρείς νέες γυναίκες που θεραπεύθηκαν χάρις στη γενναιοδωρία τριών άλλων ανθρώπων που τους χάρισαν τη ζωή δίνοντας λίγο από το αίμα τους. Δότες και λήπτες ήταν όλοι εκεί, μας έκαναν την τιμή να είναι κοντά μας.

Ήρθαν από Αθήνα, από Μυτιλήνη, από Σέρρες και από Δράμα. Μεταξύ αυτών και η δική μας η Ρεγγίνα με την δότρια που της χάρισε τη ζωή Κλαύδια. Στη συνέχεια ο αιματολόγος γιατρός τους που ήρθε από την Αλεξανδρούπολη μας εξήγησε πόσο απλό είναι να γίνουμε δότες μυελού των οστών, λίγο σάλιο τώρα και λίγο αίμα μετά εφόσον βρεθούμε συμβατοί.

Οι κυρίες του συλλόγου μας βρισκόταν εκεί για να συλλέξουν δείγματα σάλιου και να τα στείλουν στο Όραμα Ελπίδας όπου και γίνεται η διαδικασία συσχέτισης δότη και λήπτη. Μετά τη διευκρίνηση του γιατρού για το πόσο απλό και ανώδυνο είναι να γίνεις δότη μυελού των οστών και να χαρίσεις μια ζωή, ήρθαν κοντά μας πολλά νέα παιδία ζητώντας μας να γίνουν δότες. Μαζέψαμε συνολικά 71 δείγματα.

Συγχαρητήρια στην χορογράφο και Πρόεδρο της Σχολής χορού STEP UP κ. Κέλλυ Ξακοπούλου, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με την άψογη διοργάνωση της παράστασης «Ελπίδα» εντυπωσίασε, καθώς και του 130 χορευτές (νέα παιδιά στην πλειοψηφία τους) κατέπληξαν όλους με τις χορευτικές τους ικανότητες. Ευχαριστούμε για το μάθημα ζωής που μας δώσατε και του χρόνου να είμαστε όλοι γεροί και να ξαναβρεθούμε στο ίδιο σημείο και για τον ίδιο σκοπό.

πηγή: Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο

Σημαντική διάκριση για το τμήμα κιθάρας του Ωδείου "Νεάπολις" (video)

Επόμενο άρθρο

Ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το θάνατο του Στυλιανού Γκρόζου