Dark Mode Light Mode

Ένα γήπεδο δημιουργεί κρίση στη ΔΕΥΑΚ

Εδώ και αρκετούς μήνες δύο συμπολίτες ασφαλιστές, ο Νίκος Ξανθόπουλος και ο Παναγιώτης Αρσονιάδης, βρίσκονται σε σφοδρή διαφωνία και δικαστική αντιπαράθεση σχετικά με την υδροδότηση ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου. Αυτού του Σταυρού Αμυγδαλεώνα. Αν και συνάδελφοι (ασφαλιστές και οι δύο), διαφωνούν συνεχώς. Ο μεν κ. Ξανθόπουλος εκπροσωπεί τη ΔΕΥΑΚ (της οποίας είναι πρόεδρος), ο δε Παναγιώτης Αρσονιάδης είναι πρόεδρος του συλλόγου Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ελπίδες, στη χρήση του οποίου είναι το συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Σε γενικές γραμμές το νερό για το πότισμα του χόρτου του γηπέδου ο μεν Ν. Ξανθόπουλος ισχυρίζεται ότι πρέπει να το πληρώνει το σωματείο, ο κ. Αρσονιάδης ζητά να ισχύει ότι και στα άλλα γήπεδα. Δηλαδή να το επιβαρύνεται ο Δήμος Καβάλας. Κάποιες υποθέσεις κέρδισε στα δικαστήρια ο κ. Αρσονιάδης, άλλες και σημαντικότερες η ΔΕΥΑΚ. Ο κ. Ξανθόπουλος εξ αρχής κατηγορήθηκε ότι βιάστηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη αφού μπορούσε με διάλογο και συνεννόηση να βοηθήσει ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή.

Στις 25 Μάη συνεδρίασε η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ κι αποφάσισε να αναθέσει σε δικηγόρο την κατάθεση μήνυσης κατά του αθλητικού σωματείου για νεροκλοπή. Είχε προηγηθεί διακοπή της παροχής (την οποία επικύρωσε με απόφαση της η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ)  αφού ο κ. Αρσονιάδης κατηγορείται ότι αυθαίρετα έκανε επανασύνδεση. Υπήρξε τότε και δεύτερη απόφαση της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ για την αμοιβή (500 ευρώ) του δικηγόρου που για λογαριασμό της δημοτικής επιχείρησης θα προσέφευγε στη δικαιοσύνη καταθέτοντας τη μήνυση. Όπως όλα δείχνουν η διπλή απόφαση δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Λίγες μέρες μετά το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο. Με αφορμή την παραχώρηση του γηπέδου στο ίδιο σωματείο. Σε αυτή τη συζήτηση ο κ. Ξανθόπουλος δεν είπε το παραμικρό αν και θα μπορούσε. Σιώπησε «εκκωφαντικά». Η διοίκηση δια της Δημάρχου φάνηκε να υποστηρίζει τα αιτήματα και τις απόψεις Αρσονιάδη που εμμέσως πλην σαφώς εθίγησαν. Ο κ. Τσοχαταρίδης υπερασπίστηκε τις αποφάσεις της ΔΕΥΑΚ κι οι Τσανάκα- Γραμμένος «χλιαρά» συμφώνησαν μαζί του.

Την περασμένη Πέμπτη ο κ. Αρσονιάδης ζήτησε να μιλήσει στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, το οποίο είχε προγραμματισμένη συνεδρίαση. Κατά πληροφορίες ο κ. Ξανθόπουλος διαφώνησε, ζητώντας να κατατεθεί από την πλευρά του μόνο γραπτή αίτηση. Λέγεται ωστόσο ότι μέσω του κ. Γραμμένου (είναι μέλος του δ.σ. της ΔΕΥΑΚ) ο κ. Αρσονιάδης μίλησε στη συνεδρίαση. Απόφαση από το δ.σ. δεν πάρθηκε ενώ φεύγοντας ο πρόεδρος του αθλητικού σωματείου είπε ότι θα επανέλθει με αίτηση προς την επιχείρηση. Ερωτηθείς από την εφημερίδα μας για τη διαφορά είπε με νόημα: «Πρόκειται για υπηρεσιακό λάθος, το οποίο ζήτησα να διορθωθεί».

Το καταπληκτικότερο όλων είναι ότι το γήπεδο του σωματείου σήμερα έχει νερό, ποτίζεται κανονικά. Η απόφαση της ΔΕΥΑΚ δεν ισχύει. Για το θέμα άλλα αποφασίζει ομόφωνα η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ κι άλλα γίνονται.

Αν πιστέψουμε τις φήμες τότε ο κ. Αρσονιάδης μάλλον έπεισε τη διοίκηση του Δήμου, που διακριτικά τον υποστηρίζει στη διαμάχη του με τον κ. Ξανθόπουλο. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε ότι το γήπεδο έχει κανονικά νερό; Όσοι γνωρίζουν ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος, απορούν που ο κ. Ξανθόπουλος δεν δήλωσε ήδη την παραίτηση του αφού είναι ολοφάνερο ότι εκτέθηκε. Ίσως ξεχνούν ότι η παραίτηση είναι κάτι που αποφεύγει, για λόγους τακτικής επιλέγει να υποχωρεί αφού μάλλον δεν θέλει τώρα να αποχωρήσει από την επιχείρηση.

17 εποχιακοί – 8η παράταση

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Καβάλας την περασμένη Πέμπτη, εγκρίθηκε η πρόσληψη εποχιακού προσωπικού. Η ΔΕΥΑ Καβάλας θα προσλάβει 17 άτομα για δύο μήνες, όπως αναφέρει η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εκτέλεση επειγουσών εργασιών.

Πρόκειται για εργάτες ύδρευσης, αποχέτευσης, υδραυλικούς, μηχανοτεχνίτες, οδηγούς κ.α.

Σε κριτική που δέχθηκε ο κ. Ξανθόπουλος, ότι υπάρχουν πολλά δίμηνα στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, απάντησε ότι υπάρχουν εργασίες που πρέπει να γίνουν, θυμίζοντας ταυτόχρονα ότι οι εποχιακοί είναι τώρα περισσότερο απαραίτητοι από ποτέ, λόγω αδειών του μόνιμου προσωπικού.

Με άλλη απόφαση στην ίδια συνεδρίαση δόθηκε 8η παράταση στο έργο κατασκευής δικτύου ύδρευσης μέσης κεντρικής ζώνης, που πλέον μπορεί να συνεχισθεί και να τελειώσει το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου του 2017.

Κλάδευση δέντρων από το ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας ενημέρωσε τη ΔΕΥΑΚ ότι αύριο θα εργαστεί στον χώρο του αντλιοστασίου της πριν τα Αμισιανά για να κλαδέψει «γενναία» τρία δέντρα. Δύο λεύκες και μία καρυδιά.

Τα δέντρα είναι πολύ μεγάλα και τα κλαδιά τους ενοχλούν τα καλώδια του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος. Το σημείο που θα γίνει κλάδευση των δέντρων είναι πολύ κοντά στην περιοχή όπου πρόσφατα και ξαφνικά δέντρο έπεσε και έκλεισε τον δρόμο.

 

Προηγούμενο άρθρο

Νέοι εθελοντές της Ε.Ο.Δ. Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Εξωδικαστικός μηχανισμός για την «Αγία Μαρίνα»