Dark Mode Light Mode

Εναέρια μέσα και βροχή “έσωσαν την παρτίδα” !

Εναέρια μέσα και βροχή “έσωσαν την παρτίδα” !

Εμείς πάντως δεν θυμόμαστε ποτέ μέχρι και προχθές να έχουν χρησιμοποιηθεί 16 εναέρια μέσα σε  επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Νομό Καβάλας.

Αυτό έγινε στην διάρκεια της πρώτης μάχης κατά της πυρκαγιάς που περιορίστηκε σχετικά γρήγορα άσχετα αν υπήρχε μετά την αναζωπύρωση και δεύτερο ημίχρονο που είχε επίσης πολλές δυσκολίες αλλά η βροχή το βράδυ της Κυριακής λειτούργησε λυτρωτικά και έδωσε ένα οριστικό τέλος σε όλη αυτή την περιπέτεια.

Ένα μεγάλο μπράβο στους Πυροσβέστες , στα πεζοπόρα τμήματα αλλά και τους εθελοντές που πέσανε με μεγάλο πάθος και στην μάχη αυτή δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό παρά το γεγονός ότι η περιοχή στην οποία γινόταν οι επιχειρήσεις κατάσβεσης ήταν δυσπρόσιτες.

Τέλος καλό όλα, καλά, το καλοκαίρι συνεχίζεται και πάει προς την λήξη του απαλλαγμένο από αυτές τις άσχημες περιπέτειες.

 

Όπως καταλαβαίνετε αυτή η εβδομάδα θα είναι «κουτσή» αφού για πολλούς ακόμα οι διακοπές του καλοκαιριού συνεχίζονται.

Η επιστροφή στην κανονικότητα ξεκινάει από τις 22/8 και θα ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος του μήνα.

 

Μετά την  καιρική αστάθεια το τριήμερο του 15 Αύγουστου που δεν ήταν τελικά και τόσο μεγάλη ακολουθεί ένα ακόμα κύμα καύσωνα με το θερμόμετρο σε αρκετές περιοχές να φλερτάρει με τους 40 βαθμούς.

Είναι αυτές οι ευπαθείς στην ζέση περιοχές όπως η Πελοπόννησος , ο κάμπος της Λάρισας , περιοχές της Βοιωτίας κ.τ.λ.π.

 

Με ένα νέο πακέτο μέτρων που θα ανακοινωθούν από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να διαψεύσεις όλες αυτές τις Κασσάνδρες που επιμένουν να υποστηρίζουν ότι ο Μητσοτάκης δεν θα βγάλει τον χειμώνα και θα αναγκαστεί να οδηγήσει την χώρα σε  πρόωρες εκλογές.

Η Ενεργειακή κρίση είναι ο πρώτος και κυριότερος λόγος που θα αναγκάσει τον Μητσοτάκη – λένε – να πετάξει λευκή πετσέτα.

Αυτά λέει η αντιπολίτευση γιατί η κυβέρνηση τα έχει στο μυαλό της κάπως αλλιώς και προετοιμάζεται για ένα νέο γύρο ενισχύσεων με free pass και fuel pass στην πρώτη γραμμή του οικονομικού σχεδιασμού.

Η υπέρβαση των εσόδων λόγω της υψηλής τουριστικής κίνησης δημιουργεί χώρο στον προϋπολογισμό του κράτους και για άλλες ενισχύσεις που θα ανακοινωθούν από το βήμα της Διεθνούς  Έκθεσης.

 

Μία πολύ καλή γεύση για τα παιχνίδια που μας περιμένουν μέσα από το δημοφιλέστερο πρωτάθλημα του κόσμου , αυτό της Premium League  της Αγγλίας πήραμε προχθές Δευτέρα όπου η Λίβερπουλ αναγκάστηκε να παραχωρήσει λευκή ισοπαλία στην πολύ καλή Κρίσταλ Πάλας.

Ματσάρα !

 

Τελικά αυτός ο καύσωνας που έρχεται προς το τέλος της εβδομάδας δεν θα είναι και τόσο … καύσωνας τουλάχιστον εδώ για τις δική μας περιοχή.

Θα έχει ζέστη αλλά όχι καύσωνα μας λένε όλοι αυτοί που ασχολήθηκαν περισσότερο με το φαινόμενο που αναμένεται να μας επηρεάσει από την ερχόμενη Παρασκευή και μετά.

 

Λοιπόν αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλή επιστροφή σε όσους έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους , καλή συνέχεια για όσους συνεχίζονται και καλό Φθινόπωρο για όσους έχουν τελειώσει.

Τα λέμε και πάλι αύριο.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Επόμενο άρθρο

Μετονομασία του Δημοτικού  Γηπέδου   Παλαιοχωρίου σε «Ντίνα Τσολακίδου»