Dark Mode Light Mode

Έναρξη Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων Τρίτη 3 Δεκέμβρη!

Για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής και στο Δήμο Καβάλας ακούγεται λίγο παράξενο, λίγο παράταιρο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων προετοιμάζονται ήδη, αποφασίστηκε φέτος να αρχίσουν πολύ πιο νωρίς σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Κι ο στολισμός επίσης.

Λέγεται ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι θα αρχίσουν να βάζουν στολίδια στις δημοτικές κοινότητες από τον Οκτώβρη (!) ώστε όλα αυτά να είναι έτοιμα να λειτουργήσουν (να ανάψουν) όταν πρέπει.

Τον συντονισμό και την οργάνωση έχει αναλάβει ο Αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτσάκης. Συζητά με τους πολιτιστικούς συνοικιακούς συλλόγους. Συζητά με τον Εμπορικό σύλλογο. Σύντομα στο σχέδιο θα επιδιωχθεί να εμπλακεί και η ΠΕ Καβάλας.

Προσθέτοντας και αυτή την χρηματοδότηση της. Πρώτη φορά οι εκδηλώσεις θα χρηματοδοτηθούν απευθείας από το ταμείο του Δήμου αφού η γνωστή μας Δημωφέλεια δεν υπάρχει.

Αν τα πλάνα επιβεβαιωθούν τότε οι εκδηλώσεις θα γίνουν και φέτος στην κεντρική πλατεία. Με άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου νωρίς, την Τρίτη 3 Δεκέμβρη το απόγευμα.

Ο Δήμος Καβάλας έχει τα χρήματα ώστε την ίδια μέρα και μετά το άναμμα των φώτων του δέντρου να πραγματοποιήσει συναυλία με γνωστό Έλληνα τραγουδιστή. Θα επιδιωχθεί να γίνει η συναυλία που δεν έγινε- για οικονομικούς τότε λόγους- στο τέλος του περασμένου Αυγούστου.

Ο καλλιτέχνης δεν αποκλείεται εκτός από γνωστός να έχει ειδικότερο κοινό στη νεολαία. Για την απόφαση θα υπολογιστεί και η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου. Πρόθεση του Δήμου άλλωστε είναι αυτά που θα γίνουν να στηρίξουν την αγορά.

Στο κάτω μέρος της κεντρικής πλατείας μάλλον θα λειτουργήσει το παγοδρόμιο και στο πάνω μέρος θα υπάρχουν σπιτάκια αλλά και πολλά παιχνίδια για παιδιά. Η άλλη ιδέα που προωθεί ο Δήμος είναι να επιχορηγήσει τους συλλόγους και αυτοί με τα χρήματα που θα έχουν στη διάθεση τους να ετοιμάσουν κάθε ένας την εκδήλωση του.

Κι ενώ τα χρήματα φαίνεται να δεσμεύτηκαν και να υπάρχουν, χωρίς να είναι πάρα πολλά, πρέπει να ξεπεραστεί το γραφειοκρατικό της υπόθεσης. Που μία ακόμη φορά δεν είναι και τόσο εύκολο. Γενικά ο Δήμος Καβάλας ξεκίνησε νωρίς τις προετοιμασίες του ώστε τα εμπόδια να παρουσιαστούν τώρα, να υπάρχει δηλαδή χρόνος να ξεπεραστούν.

Προηγούμενο άρθρο

Προς ενοικίαση δύο καταστήματα του υπογείου της Δημοτικής Αγοράς

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2024