Dark Mode Light Mode
Νέα Ηρακλείτσα: Στο παραδεισένιο κάμπινγκ Paradiso
Έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανταλλαγής ογκωδών αντικειμένων μεταξύ δημοτών του Δήμου Καβάλας
Γ. Πασχαλίδης - Απορρόφηση Ευρωπαϊκών Κονδυλίων στην Ελλάδα: Επιτυχίες και Προοπτικές

Έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανταλλαγής ογκωδών αντικειμένων μεταξύ δημοτών του Δήμου Καβάλας

φωτογραφία αρχείου

Ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη διατήρηση της καθαριότητας στην πόλη κάνει ο Δήμος Καβάλας, με την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανταλλαγής ογκωδών αντικειμένων.

Η ανάγκη για καλύτερη διαχείριση του μεγάλου αριθμού ογκωδών αντικειμένων, τα οποία βρίσκονται κατά καιρούς παρατημένα στους δρόμους της πόλης μας, απαιτεί μια νέα προσέγγιση από τον Δήμο Καβάλας, αξιοποιώντας την τεχνολογία και δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα αξιοποίησης των αντικειμένων αυτών από δημότες που τα έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Καβάλας ξεκινά τη λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι δημότες μπορούν εύκολα και απλά να δωρίσουν κάθε ογκώδες αντικείμενο που δε χρησιμοποιούν πλέον (π.χ. έπιπλα & είδη οικοσκευής, ηλεκτρικές συσκευές, κατασκευαστικά υλικά, οχήματα, κ.α.) σε έναν συνδημότη τους που πιθανά το έχει ανάγκη.

Κάθε δημότης μπορεί τόσο να δημοσιεύσει αγγελίες με τα προς αποκομιδή ογκώδη αντικείμενά του, όσο και να ζητήσει να παραλάβει κάποιο αντικείμενο που χρειάζεται, άμεσα και χωρίς κόστος.

Η διαδικασία ανταλλαγής είναι δυνατή μέσω της σελίδας: https://bulkyobjects.kavala.gov.gr

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Δημιουργία λογαριασμού χρήστη, εισάγοντας και επαληθεύοντας τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας και δημιουργώντας κωδικό σύνδεσης.
  2. Δημιουργία αγγελίας για το προς ανταλλαγή ογκώδες αντικείμενο, εισάγοντας τις σχετικές πληροφορίες, φωτογραφίες και διαθέσιμες ημέρες & ώρες παραλαβής του.
  3. Επιλογή αγγελίας/αντικειμένου προς παραλαβή.
  4. Επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του αντικειμένου.
  5. Παραλαβή του αντικειμένου απευθείας από τον ιδιοκτήτη του.

Για την επιλογή οποιουδήποτε αντικειμένου είναι απαραίτητη η επιτυχής εγγραφή στην ιστοσελίδα. Αναλυτική καθοδήγηση βήμα- βήμα για την επιτυχή εγγραφή σας στην πλατφόρμα μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω βίντεο:

Μόνο τότε ο ενδιαφερόμενος χρήστης της ιστοσελίδας μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, email) του κατόχου του αντικειμένου, ώστε να έρθει σε επαφή μαζί του και να ολοκληρώσουν την ανταλλαγή απευθείας.

Μόλις ολοκληρωθεί η παραλαβή του αντικειμένου, δίνεται η δυνατότητα στον δημιουργό της αγγελίας να επιλέξει την ειδική σήμανση “Η ανταλλαγή ολοκληρώθηκε”, ούτως ώστε η αγγελία να γίνει ανενεργή.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας θα έχουν τη συνολική εποπτεία της όλης διαδικασίας, εγκρίνοντας τις προς δημοσίευση αγγελίες και διασφαλίζοντας την άρτια λειτουργία της πλατφόρμας.

Η δράση αυτή του Δήμου Καβάλας υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου CURE+ “Centres for Urban Resources, Reuse and Remanufacture” που εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (EUKI) 2022, με στόχο την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών της κυκλικής οικονομίας, την αύξηση της επαναχρησιμοποίησης ή της ανακύκλωσης για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της περιττής εξάντλησης των πόρων.

Παρακαλούμε θερμά για την στήριξη της όλης προσπάθειας, ανεβάζοντας πρώτοι προσωπικά αντικείμενα προς επανάχρηση. Στο άμεσο μέλλον σχεδιάζεται η επέκταση της δράσης, με τη δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων από τις δημοτικές υπηρεσίες και την πληρωμή του αντίστοιχου τέλους, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

πηγή: Δήμος Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο

Νέα Ηρακλείτσα: Στο παραδεισένιο κάμπινγκ Paradiso

Επόμενο άρθρο

Γ. Πασχαλίδης - Απορρόφηση Ευρωπαϊκών Κονδυλίων στην Ελλάδα: Επιτυχίες και Προοπτικές