Dark Mode Light Mode

Ένας διαφορετικός απολογισμός του Καλοκαιριού

Κείμενο του Κώστα Κεχαγιά


Όταν έχουμε χάσει το μισό Καλοκαίρι με το «…δεν έχει κόσμο». Όταν μας το λένε οι ίδιοι οι τουρίστες «…γιατί τόσο ακριβά φίλε μου; Μια βραδιά 100 ευρώ με 120 μέσο όρο» και κάθονται μόνο 2 μέρες.

Όταν η ταβέρνα έχει πάει 70€ το ζευγάρι. Όταν ανοίγουν μαγαζιά μόνο για 3 μήνες και όχι για όλο το χρόνο. Όταν δεν κάνουμε κάτι με την κίνηση στους δρόμους έστω τους 3 μήνες του Καλοκαιριού.

Όταν τα καράβια πάνε με… νεκρά στη Θάσο και κάνουν τον διπλάσιο χρόνο. Όταν ο «πιτόγυρος» είναι πλέον η μόνη λύση. Όταν στα μαγαζιά πάει η αστυνομία και τους λέει «… 11 η ώρα, κλείστε τα γιατί κάνετε φασαρία».

Πως μετά απ’ όλα αυτά να μην λέμε ότι έχουμε μικρή τουριστική κίνηση; Η κουβέντα είναι μεγάλη και πολύπλευρη. Αν δεν καθίσουν να συζητήσουν οι αρμόδιοι (Δήμοι και Δήμαρχοι, Αστυνομία, Λιμενικό, Περιφέρεια κτλ) αλλά με καθαρές σκέψεις για αλλαγές, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα ούτε στα επόμενα 20 χρόνια!

Ελεύθεροι επαγγελματίες είμαστε στον γκρεμό αλλά δεν κουνιόμαστε να τον αποφύγουμε. Μακάρι να κάνουμε εμείς έστω μια κουβέντα και μια συνάντηση στα τέλη Σεπτέμβρη και να ξεκινήσει από μας όλο αυτό. Για την αλλαγή προς το καλύτερο και το πιο οργανωμένο. Πολλές ευχές και καλό υπόλοιπο Καλοκαιρινού. Πρέπει να έχουμε τα μυαλά μας ανοιχτά…

*Ο Κώστας Κεχαγιάς είναι ελεύθερος επαγγελματίας στην Καβάλα, πρόεδρος του σωματείου των κρεοπωλών.

Προηγούμενο άρθρο

«Μια ιδιαίτερη παράσταση που δεν έχει ξαναγίνει»

Επόμενο άρθρο

Ο σύλλογος «Ιχνηλάτες» σε εκδήλωση στη Θάσο