Dark Mode Light Mode
Αιγέας Πλωμαρίου - ΑΟΚ 1-2: Ο Mandic τον λύτρωσε και πλέον ο Αστέρας τον περιμένει!
Ενημέρωση Γ.Πασχαλίδη- 10ετής ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών από συνδέσεις αγροτικού ρεύματος με μηδενικό επιτόκιο
Ανακοίνωση του ΟΛΚ για το λιμάνι της Κεραμωτής

Ενημέρωση Γ.Πασχαλίδη- 10ετής ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών από συνδέσεις αγροτικού ρεύματος με μηδενικό επιτόκιο

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τον αγροτικό κόσμο ότι, όπως ανακοινώθηκε με Κοινό Δελτίο από τα συναρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μπορούν να ρυθμιστούν οφειλές των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας με παροχή αγροτικής χρήσης και των παροχών ΓΟΕΒ – ΤΟΕΒ που αφορούν καταναλώσεις μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2023 με μηδενικό επιτόκιο για τον καταναλωτή.

Ειδικότερα, η εν λόγω ρύθμιση μπορεί να αξιοποιηθεί από το σύνολο των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας με παροχή αγροτικής χρήσης κατά την 31η.12.2023, συμπεριλαμβανομένων των Γενικών και Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ), ανεξαρτήτως ισχύος και ανεξαρτήτως ένταξής τους στο τιμολόγιο «ΓΑΙΑ».

Για την ένταξη των οφειλών των δικαιούχων σε ρύθμιση με μηδενικό επιτόκιο πρέπει να πληρούνται, συνολικά, οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

– Να υπάρχει οφειλή για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας για περίοδο κατανάλωσης πριν την 31η Δεκεμβρίου 2023.

– Το ποσό της οφειλής που δύναται να ενταχθεί στη ρύθμιση με μηδενικό επιτόκιο είναι η οφειλή του δικαιούχου που έχει δημιουργηθεί από ανεξόφλητους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2023.

– Το ποσό της οφειλής που δύναται να ενταχθεί στη ρύθμιση με μηδενικό επιτόκιο θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο ή ίσο των 100 ευρώ.

Όσον αφορά στις δόσεις σχετικά με την αποπληρωμή του συνολικού ποσού της οφειλής, είναι ισόποσες και 120 μηνιαίες και δεν δύνανται να είναι μικρότερες από 10 ευρώ/μήνα. Το επιτόκιο για τον δικαιούχο όσον αφορά στην αποπληρωμή της οφειλής του είναι 0,00% για την περίοδο από την έναρξη ισχύος της Απόφασης μέχρι την 31η.12.2034.

Οι λεπτομέρειες υπαγωγής των ληξιπρόθεσμων οφειλών από συνδέσεις αγροτικού ρεύματος σε 10ετή ρύθμιση με μηδενικό επιτόκιο περιγράφονται στην υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/104953/1764 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) (ΦΕΚ Β’/5459/1.10.2024).

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Αιγέας Πλωμαρίου - ΑΟΚ 1-2: Ο Mandic τον λύτρωσε και πλέον ο Αστέρας τον περιμένει!

Επόμενο άρθρο

Ανακοίνωση του ΟΛΚ για το λιμάνι της Κεραμωτής