Dark Mode Light Mode

Ενημέρωση πολιτών για το εκτελούμενο δασικό έργο

φωτογραφία αρχείου

Με το παρόν Δ.Τ. ερχόμαστε να ενημερώσουμε όλους τους πολίτες, επαγγελματίες, περιπατητές και χρήστες αναψυχής αλλά και όλο τον πληθυσμό που κατευθύνεται προς την περιοχή του Παγγαίου & Συμβόλου όρους, ότι έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχίσουν καθόλη τη διάρκεια του έτους προγραμματισμένες:

α) υλοτομικές & συγκομιστικές εργασίες και εργασίες βελτίωσης δασών &

β) εργασίες δασικής οδοποιίας στο πλαίσιο εργασιών της δράσης ANTINERO III

σε δασικές περιοχές που χωρικά καταλαμβάνουν όλη την έκταση της περιοχής παρέμβασης Παγγαίου & μέρος του Συμβόλου όρους κυρίως όμως στην ευρύτερη προάστια περιοχή της πόλης της Καβάλας.

Οι ανάδοχοι, δηλαδή οι Δασικοί Συνεταιρισμοί Εργασίας (ΔΑ.Σ.Ε.) αλλά και ο εργολάβος του έργου  λαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια και την πρόληψη ατυχημάτων και άλλων δυσάρεστων καταστάσεων, ενώ το αρμόδιο υλωρικό προσωπικό του Δασονομείου Ελευθερούπολης διαχέει την ενημέρωση με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Πρέπει ωστόσο να επισημανθεί ότι πρόκειται για «υλοτομικό εργοτάξιο» μέσα στο δασικό περιβάλλον, όπου ενίοτε διαμορφώνονται μη προβλέψιμες και άμεσα διαχειρίσιμες καταστάσεις, όπως λ.χ. ο προσωρινός αποκλεισμός του δρόμου διέλευσης κατά την πτώση ή θραύση δένδρων και κλαδιών ή προσωρινή διακοπή της προσπελασιμότητας των δασόδρομων.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι επισκέπτες που επιλέγουν να κινηθούν πεζή στις περιοχές αυτές, καθώς και οι κάτοχοι μηχανοκίνητων μέσων μεταφοράς, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή, να κινούνται με την ελάχιστη δυνατή ταχύτητα και σε κάθε περίπτωση να συμβουλεύονται πριν από κάθε επίσκεψη το προσωπικό του Δασονομείου Ελευθερούπολης αλλά και τους αναδόχους που εργάζονται στο πεδίο και των οποίων τα τηλέφωνα είναι στη διάθεση των εν λόγω δασικών υπαλλήλων, ως προς τις ιδιαιτερότητες σε θέματα μετακινήσεων που ισχύουν την περίοδο αυτή.-

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Δασαρχείου Καβάλας

Δρ. Νικόλαος Κόντος

Δασολόγος με Α΄ βαθμό

Προηγούμενο άρθρο

Εκτροπή επιβατικού οχήματος πριν τη Νέα Ηρακλείτσα (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Cosmopolis Festival 2024: Ένα μωσαϊκό μουσικών και τεχνών (αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων)