Dark Mode Light Mode

Ενημέρωση των Καβαλιωτών για την ΤΟΜΥ μέσω επιστολών

Ο αναπληρωτής διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μ-Θ Ηλίας Θεοδωρίδης ήταν ο βασικός ομιλητής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη δημοτική καπναποθήκη. Θέμα της ήταν «Από το παλιό στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας». Η εκδήλωση ήταν ουσιαστικά μια ενέργεια της ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης προκειμένου να προβληθεί η λειτουργία στην Καβάλα από τον περασμένο Φεβρουάριο της πρώτης ΤΟΜΥ.

Νέα για τη δεύτερη ΤΟΜΥ στην ανατολική πλευρά της πόλης ακόμη δεν υπάρχουν. Όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της εκδήλωσης θα αποσταλούν ταχυδρομικά επιστολές στους πολίτες προκειμένου να τους γνωστοποιηθεί ότι στην περιοχή του Αγίου Λουκά και ειδικότερα στο κτήριο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας λειτουργεί η πρώτη ΤΟΜΥ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖ Καβάλας Θόδωρος Μπόνος, σημείωσε μεταξύ των άλλων: «Η πρώτη ΤΟΜΥ στην Καβάλα εκφράζει την πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζει ένα σύστημα υγείας το οποίο βρισκόταν υπό κατάρρευση. Ουσιαστικά η πρώτη ΤΟΜΥ στην Καβάλα είναι κέντρο υγείας αστικού τύπου. Αυτό ήταν κάτι προγραμματισμένο από τα πρώτα χρόνια του ΕΣΥ αλλά δεν εφαρμόστηκε για ποικίλους λόγους. Αυτή η κυβέρνηση επενδύει στη δωρεάν δημόσια υγεία.

Η λειτουργία της πρώτης ΤΟΜΥ πρέπει να γίνει ευρύτερα γνωστή. Θα μπορούσε ήδη να είχε γίνει μια μεγαλύτερη προσπάθεια προβολής της πρώτης ΤΟΜΥ. Σχετικά με τη δημιουργία της δεύτερης ΤΟΜΥ δυστυχώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον εκ μέρους των γιατρών. Ο κατάλληλος χώρος έχει βρεθεί ωστόσο χωρίς γιατρούς ο σχεδιασμός δεν μπορεί να προχωρήσει».

Διαφορετική ήταν η προσέγγιση που διατύπωσε στην ΠΡΩΙΝΗ η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα. «Γιατί ενώ λειτουργεί από το Φεβρουάριο, στην πρώτη ΤΟΜΥ δεν πηγαίνει ο κόσμος;» ήταν το ερώτημα που δέχθηκε η δήμαρχος που απάντησε: «Πιστεύω ότι δύσκολα θα πετύχει το εγχείρημα της πρώτης ΤΟΜΥ διότι σας θυμίζω πως στην Καβάλα υπάρχουν και λειτουργούν με επιτυχία και με αφθονία γιατρών τα δημοτικά ιατρεία. Εκεί οι πολίτες μπορούν να βρουν πολλούς ειδικούς γιατρούς. Άρα οι πολίτες δεν έχουν λόγο να επισκεφθούν την ΤΟΜΥ εφόσον εξυπηρετούνται στα δημοτικά ιατρεία. Πρόβλημα προκαλείται επίσης λόγω της απροθυμίας των γιατρών με ειδικότητα παιδιάτρου. Κοντολογίς, δεν είμαι αισιόδοξη για τη λειτουργία της πρώτης ΤΟΜΥ».

 

.

 

Προηγούμενο άρθρο

Ο Λάζαρος Βασιλειάδης για τα διόδια : Προς αναζήτηση δρόμων για να σταματήσουμε τώρα τις προετοιμασίες για την κατασκευή τους στην παράκαμψη της Καβάλας.

Επόμενο άρθρο

Άρθρο Αλέξανδρου Καζαντζίδη: Η σκλαβιά φέρνει «ευελιξία»