• 29 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Ενημέρωση των βουλευτών για τα προβλήματα των επαγγελματιών

 Ενημέρωση των βουλευτών για τα προβλήματα των επαγγελματιών

Με επιστολή προς τους 4 βουλευτές του Ν. Καβάλας η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν. Καβάλας ζητά να τους συναντήσει.

Να τους ενημερώσει. Να μιλήσει μαζί τους. Υπάρχει ήδη ανταπόκριση από τον κ. Πασχαλίδη. Ο πρόεδρος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Θόδωρος Χατζηχρήστος εξηγεί για ποια θέματα θα γίνει συζήτηση.

Η συνέντευξη

Ερ: Σαν Ομοσπονδία Επαγγελματικών κάνατε την πρώτη κίνηση μετά τις διπλές εθνικές εκλογές. Με επιστολή σας ζητήσατε βοήθεια από τους 4 βουλευτές της Καβάλας, περιμένοντας πρώτα την ορκωμοσία τους.

Απ: Όχι ακριβώς βοήθεια. Όπως πάντα η Ομοσπονδία προετοιμάζεται. Για αυτό το λόγο οι νέοι βουλευτές που θα εκπροσωπούν πλέον το Νομό Καβάλας θα πρέπει να ενημερωθούνε για τα προβλήματα των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και των εμπόρων, ώστε να  δούμε τις προθέσεις τους, προκειμένου να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο και να διεκδικήσουμε.

Ερ: Ποια είναι τα πρώτα που θέλετε; Τα βασικά αιτήματα;

Απ: Τα βασικά αιτήματα είναι οικονομικής φύσεως. Έχουν να κάνουν με τη φορολογία, έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση, με τη ρευστότητα. Με τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και άλλα πολλά που αφορούν μετά τα εργασιακά, ακόμη και το σύστημα της υγείας. Είναι πολλά τα θέματα τα οποία πρέπει να τα δούμε άμεσα. Η κυβέρνηση είναι πλέον καινούργια και κάποιοι από τους βουλευτές επίσης είναι καινούργιοι. Θα πρέπει να συζητηθούνε όλα αυτά. Με χαρά είχαμε μετά την επιστολή μας και την πρώτη απάντηση από τον βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και είναι ανοιχτός σε πρόσκληση. Περιμένουμε και τους υπόλοιπους για να κάνουμε τις συναντήσεις.

Ερ: Υπάρχει κάποιο θέμα που είναι Καβαλιώτικο μόνο;

Απ: Όχι, δε θα έλεγα ότι υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο θέμα που αφορά μόνο την Καβάλα. Όλα τα προβλήματα είναι κοινά και έχουν να κάνουμε με όλο το κομμάτι της Ελλάδας.

Ερ: Τουρισμός και εργατικά χέρια. Υπάρχει τουρισμός; Έχετε τα κατάλληλα εργατικά χέρια που θα θέλατε;

Απ: Υπάρχει τουρισμός που ξεκίνησε μπορώ να πω, νωρίτερα απ’ ότι είχαμε μάθει μέχρι σήμερα. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι δυνατότητες τους δεν είναι τόσο μεγάλες σε οικονομικό επίπεδο. Δεν είναι γεμάτο το πορτοφόλι του τουρίστα. Μόνο η εστίαση έχει όφελος μέχρι στιγμής. Από εδώ και πέρα όμως θα περιμένουμε καλύτερα πράγματα, γιατί τώρα ο καιρός σταθεροποιήθηκε. Μέχρι και πρότινος είχαμε συνέχεια βροχές όλα τα απογεύματα.

Υπάρχουν δυο δυνατοί μήνες μπροστά μας. Μαζί και ο Σεπτέμβριος θα μπορούσαμε να πούμε, για να εξοικονομήσουμε καλύτερα.

Ερ: Προσωπικό έχετε; Βρίσκετε τους υπαλλήλους που ψάχνετε;

Απ: Με δυσκολία τους βρίσκουμε. Υπάρχει δυσκολία σίγουρα, η ζήτηση είναι μεγάλη. Δε ξέρω τι μπορεί να γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά υπάρχει πρόβλημα, ειδικά σε εξειδικευμένες θέσεις. Ειδικά στα τεχνικά επαγγέλματα έχουμε μεγάλο πρόβλημα που θα μεγαλώνει και τα επόμενα χρόνια.

Ερ: Οι επαγγελματίες πουλάνε πιο ακριβά φέτος το καλοκαίρι, εδώ στην Καβάλα, τα προϊόντα τους ή τις υπηρεσίες τους;

Απ: Σίγουρα υπάρχουν αυξήσεις γιατί και ο πληθωρισμός είναι ανεβασμένος. Το βλέπουμε και αυτό στις πρώτες ύλες. Η ενέργεια ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα, τώρα λόγω καλοκαιριού έχει ατονήσει. Φοβόμαστε πριν το βρούμε μπροστά μας, το χειμώνα.

Διαβάστε επίσης