Dark Mode Light Mode

Ενημερώθηκαν, ανησυχούν για τη ψηφιακή κάρτα εργασίας (video)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το απόγευμα της Δευτέρας (15/7) η κοινή ενημερωτική εκδήλωση Επιμελητηρίου και Ομοσπονδίας με θέμα την ψηφιακή κάρτα εργασίας. Εισηγητής κατάλληλος για το θέμα, ο κ. Θανάσης Νάζος (οικονομολόγος).

Η αίθουσα ενώ κανείς δεν το περίμενε, γέμισε. Έμποροι, λογιστές και επαγγελματίες ενημερώθηκαν αναλυτικά, κατέθεσαν ερωτήσεις. Έγινε χρήσιμος διάλογος για μια αλλαγή που όπως φαίνεται δεν γίνεται με τους καλύτερους όρους.

Για αυτόν τον λόγο ενώ η ψηφιακή κάρτα εργασίας ισχύει σε πολλούς τομείς από την 1η Ιουλίου, στην πραγματικότητα είναι υπό δοκιμή. «Ζητάμε να είναι πιλοτική η εφαρμογή της ως το τέλος του έτους» είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας.

«Η μεγαλύτερη ευθύνη είναι του εργοδότη» ξεκαθάρισε αμέσως ο εισηγητής. Ο κ. Νάζος μίλησε μετά τους Δέμπα- Χατζηχρήστο που έκαναν σύντομο χαιρετισμό, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους.

Ο κ. Νάζος επικεντρώθηκε στις αυστηρές ποινές και πρόστιμα που θα επιβάλλονται, σημειώνοντας ότι θα βαρύνουν τον εργοδότη ακόμη κι αν πρόκειται για λάθη των εργαζόμενων. «Υπάρχει μια ανοχή, υπολογίζουμε ως τις 30 Σεπτέμβρη» σημείωσε εξηγώντας ότι έλεγχοι γίνονται αλλά πρόστιμα προς το παρόν δεν επιβάλλονται.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Κελγιώργης. Των λογιστών κ. Καρατσιώρας, δύο αντιδήμαρχοι αλλά με την επαγγελματική τους ιδιότητα (Προμούσας, Λεμονίδης) και πολλοί πρόεδροι σωματείων- μέλη της Ομοσπονδίας.

Προηγούμενο άρθρο

67ο Φεστιβάλ Φιλίππων & 8ο Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος 7. 7 – 7. 9. 2024 «Συνάντηση με τον ήλιο»

Επόμενο άρθρο

Προσοχή, SOS σε όσους χρωστάνε στην εφορία