Dark Mode Light Mode

Ενημερώθηκε ο υφυπουργός ναυτιλίας

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, με πρώτο και καλύτερο, τον προερχόμενο από τη Θάσο, δικηγόρο, Γιώργο Παπαφιλίππου, θ΄ ασχοληθούν αυτή την εβδομάδα με το πρόβλημα που ανέκυψε στην Κεραμωτή, όσον αφορά τα δρομολόγια από την Κεραμωτή για το Λιμένα και το αντίστροφο.

Ήδη έχει ενημερωθεί ο υφυπουργός εμπορικής ναυτιλίας, κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος δεν αποκλείεται, αύριο ή το αργότερο την Τετάρτη, να συναντήσει στο υπουργείο, τους καβαλιώτες βουλευτές.

Φαίνεται αρκετά εύκολο να λυθεί το πρόβλημα, δηλαδή για τις επόμενες ημέρες του Μαΐου να προστεθεί ένα ακόμη δρομολόγιο, που θ΄ αναχωρεί απόγευμα από το Λιμένα, βράδυ από την Κεραμωτή, για να εξυπηρετηθεί η αυξημένη τουριστική κίνηση.

Δεν είναι υποχρεωτικό να προηγηθεί γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι για το πρόβλημα ενημερώθηκαν και με καθυστέρηση και εσφαλμένα.

Την περασμένη Παρασκευή με την ευκαιρία της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενημέρωσαν σ ΄ αυτή την διαδικασία τον κ. Σαντορινιό, που υποσχέθηκε άμεση παρέμβαση.

Κρίνεται επίσης θετικό ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα όπως ανέκυψε ενισχύει και βοηθά την επιχειρηματολογία, η αρμοδιότητα για τα δρομολόγια, να μεταφερθεί από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Σαντορινιός άλλωστε είναι επικεφαλής της επιτροπής, που συζητά ήδη την αναδιάρθρωση του θεσμικού πλαισίου των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Η επιτροπή συνεδρίασε πρώτη φορά την Παρασκευή 5 Μαΐου και μεταξύ των άλλων πρόκειται να συζητήσει και τα θέματα αρμοδιότητας για τον καθορισμό των δρομολογίων. Η δήλωση του κ. Σαντορινιού με την ευκαιρία της 1ης συνεδρίασης της επιτροπής, η οποία έχει συγκεκριμένο χρόνο περαίωσης της έρευνάς της, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες της η επιτροπή για την Αναδιάρθρωση του Θεσμικού Πλαισίου των Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.  Η Επιτροπή, η οποία αποτελείται από μέλη που αντιπροσωπεύουν τους εμπλεκόμενους φορείς της ακτοπλοΐας, φιλοδοξεί να παράξει ένα σημαντικό έργο, που σκοπό έχει την αναδιάρθρωση του θεσμικού πλαισίου για την ακτοπλοΐα. Είναι κοινός τόπος όλων, ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, έχει πλέον αναδείξει τα σημαντικά του προβλήματα, τα οποία αντικατοπτρίζονται και στα ζητήματα που συνεχώς ανακύπτουν στις συνδέσεις των νησιών μας.

Σήμερα πρέπει να αναγνωρίσουμε τα βασικά προβλήματα της ακτοπλοΐας και να συνομολογήσουμε, από κοινού, στην θεραπεία τους.

Για πρώτη φορά η ακτοπλοΐα και η εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών των κατοίκων των νησιών και των επισκεπτών, μπαίνει ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου και της Κυβέρνησης. Πρώτη φορά ξεκινά ένας ειλικρινής και διευρυμένος διάλογος για τη βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι θέτει τις νησιωτικές πολιτικές σε προτεραιότητα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που οδήγησαν τα νησιά μας και τους νησιώτες να αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Κοινοποιήθηκε η απόφαση

Επόμενο άρθρο

Ικανοποίηση προξένων από την επίσκεψη σε Καβάλα – Θάσο