Dark Mode Light Mode

Ενοικίαση αυτοκινήτου: Βρείτε σε 2 βήματα την καλύτερη τιμή

Image by Freepik

Το να βρει πετύχει κανείς καλές τιμές στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων μοιάζει με εύκολη υπόθεση, δεδομένων των τόσων εταιρειών και προσφορών, που υπάρχουν. Αν μπορεί να συνοψίσει κανείς τα βήματα για την εύρεση αυτοκινήτων, αυτά είναι: η σύγκριση τιμών και η διαδικασία της κράτησης.

Και στα δύο αυτά στάδια υπάρχουν μερικές συμβουλές, που ακολουθώντας τες μπορείτε να γλιτώσετε χρήματα, από τα έξοδα μετακίνησης και να τα διαθέσετε για να απολαύσετε τις διακοπές σας. Ας τα δούμε παρακάτω.

Βήμα 1: Ενοικιάσεις αυτοκινήτων και σύγκριση τιμών

  • Ελέγξτε την πολιτική κάθε εταιρείας, αλλά και τις προσφορές

Κάθε εταιρεία έχει τη δική της πολιτική ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Από την άλλη πλευρά η τιμή διαμορφώνεται με βάση διάφορες παραμέτρους. Όπως είναι αυτονόητο, άλλη τιμή θα πληρώσετε για ένα αμάξι μικρής κατηγορίας, άλλη για ένα πολυτελές ή για ένα SUV.

Επίσης κάτι άλλο που έχει σημασία είναι ο προορισμός. Από τη μια, σε ένα μέρος που το επισκέπτονται πολλοί, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αυτοκίνητα. Επομένως η διαθεσιμότητα θα είναι περιορισμένη, κάτι που με τη σειρά του επηρεάζει τις τιμές ανοδικά. Από την άλλη, αν για παράδειγμα επισκέπτεστε έναν ορεινό προορισμό για εξορμήσεις στη φύση, θα χρειαστείτε ένα εκτός δρόμου αυτοκίνητο. Με τη σειρά του αυτό θα ανεβάσει τον προϋπολογισμό.

  • Ενοικίαση αυτοκινήτου: Προσοχή στις τιμές και τις ιδιαιτερότητες κάθε πολιτικής

Υπό αυτή την έννοια αν ψάχνετε για ενοικίαση αυτοκινήτου με τιμές χαμηλές στο ναδίρ, θα πρέπει να θυσιάσετε την πολυτέλεια. Αν θέλετε άνεση, θα πρέπει να δώσετε κάτι παραπάνω. Γενικότερα, αν ψάχνετε για έναν ορισμένο τύπο αυτοκινήτου θα πρέπει να κάνετε την έρευνά σας.

Τώρα η πολιτική στην ενοικίαση αυτοκινήτου διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία, όπως έχουμε πει. Για παράδειγμα κάποιες χρεώνουν επιπλέον την ενοικίαση από ένα σημείο και παράδοση σε άλλο, ενώ άλλες όχι απλώς δεν το χρεώνουν, αλλά παραδίδουν και παραλαμβάνουν στο σημείο, που εξυπηρετεί τον πελάτη.

Για να είστε σίγουροι για την πολιτική της εταιρείας στην οποία απευθυνθήκατε, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά την πολιτική της εταιρείας ή να ρωτήσετε τους υπαλλήλους για διευκρινιστικές απορίες.

  • Συγκρίνετε τιμές μέσα από διάφορες online ταξιδιωτικές σελίδες

Υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες που συνεργάζονται με εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων για να προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές. Γι’ αυτόν τον λόγο καλό είναι να ξεκινάτε από αυτές την έρευνά σας για ενοικίαση αυτοκινήτου.

Μπαίνοντας στις σελίδες αυτές επιλέξτε το αυτοκίνητο, που προτιμάτε και την ημερομηνία, που θα το χρειαστείτε για να πάρετε μια λίστα με τιμές. Καλό είναι, πριν καταλήξετε, να ψάξετε σε όσο περισσότερες ιστοσελίδες μπορείτε για να βρείτε διαθέσιμες για εσάς. Άλλωστε κάποιες φορές μπορεί να βρείτε καλές προσφορές, εκεί που δεν το περιμένετε.

  • Ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα: Εκμεταλλευτείτε τους εκπτωτικούς κωδικούς

Ψάχνοντας σε διάφορες σελίδες για ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα μπορεί να πετύχετε εκπτωτικούς κωδικούς, που θα σας εξασφαλίσουν χαμηλότερη τιμή. Πληκτρολογώντας κωδικοί κουπονιών ή κωδικοί έκπτωσης στις μηχανές αναζήτησης θα βρείτε πολλές προσφορές.

Όμως προσοχή: Το ότι βρήκατε καλή τιμή, δε σημαίνει ότι πετύχατε ευκαιρία. Κάποιες από αυτές τις “ευκαιρίες” έχουν κοστοβόρες ή ασύμφορες πολιτικές και χρεώσεις, που δε φαίνονται με την πρώτη ανάγνωση. Πάντα πριν πληρώσετε ή κάνετε την κράτηση, διαβάστε τα ψιλά γράμματα.

Βήμα 2: Η διαδικασία της κράτησης στην ενοικίαση αυτοκινήτου

  • Κάντε έγκαιρα την κράτησή σας!

Η καλύτερη στιγμή για να κάνετε μια κράτηση και να πετύχετε μια λογική τιμή, είναι τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν χρειαστείτε το αμάξι. Αν περιμένετε πολύ για να κάνετε την κράτηση τελευταία στιγμή, άλλοι πελάτες θα προλάβουν τις καλύτερες προσφορές.

Όπως είναι λογικό, λιγότερα διαθέσιμα αυτοκίνητα σημαίνει ακριβότερες τιμές για εσάς. Είναι άλλωστε κοινό μυστικό, ότι οι εταιρείες στηρίζουν το κέρδος τους και σε εκείνους, που ψάχνουν την τελευταία στιγμή.

Αντίθετα κάνοντας έγκαιρα την κράτησή σας, θα έχετε το μυαλό σας ήσυχο. Επίσης θα αποφύγετε τυχόν επιπρόσθετες χρεώσεις της τελευταίας στιγμής, όπως όταν αναγκάζεστε να παραλάβετε αμάξι από το αεροδρόμιο.

  • Ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη: Συμφέρει να νοικιάσετε τελευταία στιγμή;

Πριν καταλήξετε πότε θα κάνετε την κράτηση, σκεφτείτε πόση κίνηση περιμένετε να έχει ο προορισμός σας μια δεδομένη στιγμή. Για παράδειγμα, αν επισκέπτεστε τη συμπρωτεύουσα σε περιόδους αιχμής, όπως του Αγίου Δημητρίου, στη διάρκεια του Φεστιβάλ κινηματογράφου ή της ΔΕΘ, η ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη την τελευταία στιγμή είναι κακή ιδέα.

Αν από την άλλη δεν επισκέπτεστε έναν προορισμό σε περίοδο αιχμής, μπορείτε να περιμένετε μέχρι την ημερομηνία του ταξιδιού σας. Κάποιες φορές οι εταιρείες τρέχουν ειδικές προσφορές, ιδίως όταν έχουν τα αυτοκίνητά τους να κάθονται για πολύ καιρό. Θέλουν να έχουν τα αμάξια τους σε κίνηση.

Ανακεφαλαιώνοντας η έρευνα είναι το πρώτο πράγμα, που πρέπει να κάνουμε. Σύγκριση τιμών και διεξοδική ανάγνωση των όρων του συμβολαίου ακολουθούν, ώστε να πετύχετε την καλύτερη δυνατή προσφορά.

 

Image by Freepik

Προηγούμενο άρθρο

Προώθηση ιστοσελίδων SEO: Η αρχή γίνεται από την κατασκευή ιστοσελίδων

Επόμενο άρθρο

Μήλος ή Κίμωλος ακτοπλοϊκά: Εσείς θα ενδίδατε στο dupe traveling;