Dark Mode Light Mode
ΑΟΚ: Ανακοινώθηκε η απόκτηση του Ορέστη Κατσούρι
Έντονη η τουριστική κίνηση στην Καβάλα: Προσιτός οικονομικά προορισμός, αγαπημένος των Ελλήνων
2ο ΓΕΛ Καβάλας: Εκπαιδευτική δράση Erasmus στη Φινλανδία (φωτογραφίες)

Έντονη η τουριστική κίνηση στην Καβάλα: Προσιτός οικονομικά προορισμός, αγαπημένος των Ελλήνων

φωτογραφία αρχείου

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, τα παραδοσιακά χωριά, οι παραθαλάσσιοι οικισμοί με τις μεγάλες παραλίες, το επιβλητικό Παγγαίο με τα πυκνά δάση και τα μοναστήρια του, οι προσιτές τιμές σε δωμάτια και διατροφή έχουν κάνει πόλο έλξης περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας.

«Διανύουμε ίσως από τις καλύτερες χρονιές τουριστικά όσον αφορά την κίνηση στην περιοχή μας», αναφέρει χαρακτηριστικά στο thesseconomy.gr o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης.

Και Τούρκοι τουρίστες

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης «στην αρχή της σεζόν υπήρχε ένας προβληματισμός. Άργησε να ξεκινήσει το πράγμα, αλλά θεωρώ ότι Ιούλιο και Αύγουστο και μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχουμε μια καλή ροή.

Όσον αφορά τον οδικό τουρισμό, σε αυτή την κίνηση που ήμασταν συνηθισμένοι να βλέπουμε, φέτος προστέθηκε και μεγάλη κίνηση από την Τουρκία. Κι έτσι έχουμε φέτος τουρίστες από τέσσερις κύριες Βαλκανικές χώρες, δηλαδή Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία.

Φυσικά να προσθέσουμε και τους Έλληνες τουρίστες οι οποίοι αγαπούν πολύ την περιοχή της Καβάλας κι επειδή είναι ένας προορισμός προσιτός ακόμα και εύκολος στην πρόσβαση συνεχίζει να είναι αγαπητός». Οι οικονομικές τιμές σε δίκλινα δωμάτια ξεκινούν ενδεικτικά από 40- 60 ευρώ η βραδιά σε airbnb ή σε δωμάτιο ξενοδοχείου τριών αστέρων μέσα στην πόλη της Καβάλας.

Και πάλι όμως οι τιμές ποικίλλουν. Μπορείτε να βρείτε οικονομικές τιμές (πακέτα προσφορών) σε δωμάτια ξενοδοχείων τεσσάρων αστέρων, ενδεικτικά από 50-65 ευρώ το βράδυ. «Η πληρότητά μας αυτή τη στιγμή σε καταλύματα είναι στα όρια του 90%. Υπάρχουν ακόμη δωμάτια. Καθημερινά κάποιος μπορεί να βρει, ακόμη και την τελευταία στιγμή κατάλυμα», υπογραμμίζει ο κ. Μιτζάλης.

Έργα και υποδομές

«Είμαστε σε μια καλή εποχή για τον τουρισμό. Είναι στο χέρι μας να τη διατηρήσουμε αυτή την επιτυχία. Και είναι ευθύνη μας πλέον αυτή η επιτυχία να διατηρηθεί και να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι δεν εξαρτώνται όλα από τρίτους αλλά εξαρτώνται και από εμάς.

Όπως για παράδειγμα στο θέμα της τιμολογιακής πολιτικής, στο θέμα των προσφερόμενων υπηρεσιών και στις υποδομές», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας. Και προσθέτει «σε πάρα πολλούς τομείς πρέπει να γίνει δουλειά και στις υποδομές και στις μεμονωμένες επενδύσεις, γιατί κακά τα ψέματα η περιοχή τόσο τουρισμό αντέχει.

Από δω και πέρα για να πάμε ένα βήμα παρακάτω πρέπει να γίνουν επενδύσεις σε έργα υποδομών κτλ. Αυτό είναι προφανώς εξαιρετικά δύσκολο και προφανώς δεν γίνεται από τη μια χρονιά στην άλλη».

πηγή: thesseconomy.gr

Προηγούμενο άρθρο

ΑΟΚ: Ανακοινώθηκε η απόκτηση του Ορέστη Κατσούρι

Επόμενο άρθρο

2ο ΓΕΛ Καβάλας: Εκπαιδευτική δράση Erasmus στη Φινλανδία (φωτογραφίες)