Τον περασμένο Απρίλιο ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης είχε ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των θεματικών αντιπεριφερειαρχών, επιθυμία που είχε γίνει σεβαστή. Οι παραιτήσεις των τεσσάρων είχαν γίνει δεκτές ενώ στις θέσεις τους είχαν παραμείνει για λίγο ακόμη διάστημα προκειμένου να διεκπεραιώσουν κάποιες εκκρεμείς διαδικασίες ο αντιπεριφερειάρχης τουριστικής ανάπτυξης Μιχάλης Αμοιρίδης και ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας Σωτήρης Παπαδόπουλος.
Την προηγούμενη εβδομάδα, οι δύο αντιπεριφερειάρχες αποφάσισαν ότι έφτασε η στιγμή της αντικατάστασής τους. Έτσι, προχώρησε η «λύση» της συνεργασίας. Σχεδόν δύο χρόνια παρέμεινε στη θέση του αντιπεριφερειάρχη αγροτικής οικονομίας & καταπολέμησης κουνουπιών ο Σωτήρης Παπαδόπουλος. Ο οποίος δεν αποκλείεται να αναλάβει καθήκοντα εντεταλμένου συμβούλου με αρμοδιότητες που θα καθοριστούν κατόπιν συνεννοήσεως των δύο ανδρών.
Ο Σωτήρης Παπαδόπουλος ήταν ένας δημόσιος υπάλληλος που ενεπλάκη το 2014 στην εκλογική διαδικασία, λόγω μεγάλης αποδοχής κατάφερε να εξασφαλίσει την εκλογή του και κάπως έτσι άλλαξε η ζωή του αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του θεματικού αντιπεριφερειάρχη. Μεταφέροντας τις εντυπώσεις του από τη διοικητική θέση που κατείχε επί 2ετία, ο κ. Παπαδόπουλος μας είπε:
«Ήταν μια θετική εμπειρία, τόσο η θέση του περιφερειακού συμβούλου όσο και τα καθήκοντα του αντιπεριφερειάρχη. Η εμπειρία είναι ακόμη θετικότερη όταν έχεις δίπλα σου έναν αντιπεριφερειάρχη όπως ο Γιώργος Παυλίδης, σημαντικό στέλεχος και μέντορας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αποκόμισα θετικές κι αρνητικές εντυπώσεις, ενώ είχα την ευκαιρία να αντιμετωπίσω τα δεδομένα με διαφορετική άποψη και όχι μόνο με τη στεγνά τεχνοκρατική. Κάτι σε απογοητεύει και κάτι σε ενθουσιάζει.
Η ζωή είναι ένας κύκλος και οι θέσεις ποτέ δεν είναι μόνιμες. Ποτέ το μυαλό δεν πρέπει να παίρνει αέρα παρά μόνο να διατηρούνται χαμηλοί τόνοι. Αυτό προσπάθησα να τηρήσω κι εγώ βάζοντας τον εαυτό μου στη θέση του εκάστοτε πολίτη που διατύπωνε κάποιο αίτημα. Εξαρχής ο περιφερειάρχης μας είχε διευκρινίσει ότι η θητεία μας θα είχε 20μηνη διάρκεια, άποψη που τήρησε κι έτσι ζήτησε τις παραιτήσεις μας.
Κάτι που κι εμένα ενόχλησε ήταν η περίφημη γραφειοκρατία. Η εμπλοκή πολλών δημόσιων υπηρεσιών σε μια υπόθεση πάντα προκαλεί καθυστέρηση και προβλήματα. Από την πλευρά μου και λόγω δημοσιοϋπαλληλικής εμπειρίας φρόντιζα να ξεπερνώ τα γραφειοκρατικά προβλήματα των διευθύνσεων του δικού μου τομέα. Ένα πρόβλημα για παράδειγμα που μου δημιουργούσε η γραφειοκρατία ήταν ο περιορισμός της δυνατότητάς συχνών μετακινήσεων μου σε όλη την έκταση της ΑΜΘ. Εάν ξεπερνούσα το χιλιομετρικό περιορισμό του υπηρεσιακού οχήματος τότε τα έξοδα των μετακινήσεων δε θα γινόταν αποδεκτά.
Με αφορμή ωστόσο τις μετακινήσεις μου κατάφερα να γνωρίσω τη διαφορετικότητα των πέντε περιφερειακών ενοτήτων ως προς τη νοοτροπία και τις συνήθειες των πολιτών. Γι’ αυτό και ο περιφερειάρχης σταθερά υποστήριζε την καλλιέργεια της ενδοπεριφερειακής συνείδησης. Ο διαχωρισμός μεταξύ της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης για την οποία πολύς λόγος γίνεται, εντοπίζεται κυρίως σε ατομικό και όχι σε συλλογικό επίπεδο. Ανοιχτόμυαλοι και στενόμυαλοι άνθρωποι υπάρχουν σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. Με εξαίρεση το υψηλότερη βιοτικό επίπεδο της Καβάλας συγκριτικά με τις ενότητες της Θράκης εκτιμώ ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές και μάλιστα οι στόχοι είναι κοινοί. Πιστεύω ότι η μία από τις δύο αντιπεριφέρειες που θα αλλάξουν χέρια θα ανατεθεί σε κάποιον καβαλιώτη περιφερειακό σύμβουλο».