Dark Mode Light Mode

Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών από την ΕνΕΑΓΚ

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2024, στο 12ο Δ.Σ. Καβάλας η Ένωση Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας Καβάλας (ΕνΕΑΓΚ) διοργάνωσε την καθιερωμένη εκδήλωση για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, με την  υποστήριξη  του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της ΓΔ Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αυτός ο ετήσιος εορτασμός, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, προωθεί τη γλωσσική πολυμορφία, την πολιτιστική κατανόηση και τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών σε όλη την Ευρώπη.

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη χρώματα και μουσική, το προαύλιο του σχολείου μεταμορφώθηκε σε κέντρο πολυγλωσσίας και ψυχαγωγίας. Η εκδήλωση προσέλκυσε πολλούς μικρούς μαθητές από σχολεία της Καβάλας που  συμμετείχαν στα παιχνίδια που είχαν ετοιμάσει οι εκπαιδευτικοί της ΕνΕΑΓΚ, μεγαλύτερους μαθητές, που ως εθελοντές βοήθησαν στην πραγματοποίηση όλων των δράσεων, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με παιχνίδια  και ο κόμβος βιώσιμης διατροφής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ΕΙΤ FOOD, μέσω του FoodEducators, καθώς και το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πολύ μεγάλη, τέλος, ήταν η συμμετοχή των μαθητών και στο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Languages for peace» στα πλαίσια της εκδήλωσης.

Οι μαθητές/τριες που διακρίθηκαν για τις δημιουργίες τους από την επιτροπή του Europe Direct είναι:

Αριέμμα Μαρινάκη 11ο ΔΣ

Νικολέτα Κατσαρίκα ΔΣ Νέας Καρβάλης

Δώρα Στογιαννίδου 14ο ΔΣ

Ελένη Κυπραίου 12ο ΔΣ

Βαγγέλης Παπάζογλου 19ο ΔΣ

Κυτσίκου Έργκι 2ο Δ.Σ. Καβάλας

Φαίδρα Γιαννικοπούλου,  19ο νηπιαγωγείο

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Τελετή αναγόρευσης του Ελβετού αρχαιολόγου και διεθνούς φήμης καθηγητή, Pierre Ducrey, ως επιτίμου δημότη Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Ζαχαροπλαστεία Nτίνος: Λαμπερά εγκαίνια με ξεχωριστή υπογραφή! (φωτογραφίες)