Dark Mode Light Mode

Επαναλειτουργεί το νηπιαγωγείο στη Σκάλα Μαριών

Μετά από συνεννόηση του Δήμου Θάσου με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας, τον Σεπτέμβρη του 2024 θα επαναλειτουργήσει το νηπιαγωγείο της Σκάλας Μαριών.

Αρκεί να αποδεχθεί την πρόταση το Υπουργείο Παιδείας, να ιδρύσει εκ νέου το νηπιαγωγείο. Αυτό θα πρέπει να γίνει την προσεχή Άνοιξη. Οι πιθανότητες είναι πάρα πολλές.

Το νηπιαγωγείο της Σκάλας Μαριών λειτουργούσε ως το 2011 όταν καταργήθηκε λόγω έλλειψης νηπίων. Εν τω μεταξύ τα δεδομένα άλλαξαν. Υπάρχουν πολλά νήπια που φοιτούν στα Λιμενάρια, προερχόμενα από τη Σκάλα Μαριών.

Έτσι το νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει πάλι και η κατάσταση σε αυτό των Λιμεναρίων θα βελτιωθεί. Κτίριο στη Σκάλα Μαριών υπάρχει. Είναι αυτό που φιλοξενούσε το νηπιαγωγείο ως το 2011. Ελέγχθηκε και βρέθηκε σε άριστη κατάσταση.

Πρόσφατα και προς την ίδια κατεύθυνση, το δημοτικό συμβούλιο Θάσου γνωμοδότησε θετικά με μια ομόφωνη απόφαση που μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Οι μαθητές που διαμένουν στη Σκάλα Μαριών αυξάνονται κατά τα τελευταία έτη. Ανέρχονται σε 8 μαθητές τη φετινή χρονιά και προβλέπεται ότι θα αυξηθούν την επόμενη σχολική χρονιά. Μέχρι σήμερα οι μαθητές μετακινούνται στο Νηπιαγωγείο Λιμεναρίων.

Ωστόσο, οι κτιριακές υποδομές του Νηπιαγωγείου Λιμεναρίων δεν δύνανται να καλύψουν πλέον τις αυξανόμενες ανάγκες του ίδιου του νηπιαγωγείου. Η μετακίνηση των παιδιών από τη  Σκάλα Μαριών επιβαρύνει το υπάρχον πρόβλημα. Ως εκ τούτου, κρίνεται αναγκαία η ίδρυση Νηπιαγωγείου εντός της Σκάλας Μαριών με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι οικογένειες που διαμένουν και στα δύο χωριά».

Προηγούμενο άρθρο

Υπό ωρίμανση το έργο συντήρηση της παλαιάς Ορθοπεδικής κλινικής

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023