Dark Mode Light Mode
Συνελήφθη δράστης για κλοπή και απόπειρα κλοπής
Επέτειος σφαγής στους Φιλίππους της 4ης Οκτωβρίου 1941 κατά τη Βουλγαρική κατοχή
Επεισόδιο μεταξύ ηλικιωμένων στη Νέα Πέραμο

Επέτειος σφαγής στους Φιλίππους της 4ης Οκτωβρίου 1941 κατά τη Βουλγαρική κατοχή

Την Κυριακή στις  6 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στους Φιλίππους Καβάλας εκδήλωση μνήμης των θυμάτων της σφαγής  της 4ης Οκτωβρίου του 1941, κατά την διάρκεια της βουλγαρικής κατοχής.

Μετά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου παρέλασαν  οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φιλίππων,  τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων,  του  Ποντιακού  – Πολιτιστικού Συλλόγου  Κρυονερίου “Ο ΑΚΡΙΤΑΣ” και ακολούθησε  επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων.

Μετά την  «Προσευχή» και το Προσκλητήριο Νεκρών έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο,  Αντιδήμαρχο  Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων κ. Όμηρο Κυριακίδη,   τον Βουλευτή Καβάλας  κ.  Γιάννη Πασχαλίδη,  την Βουλεύτρια Καβάλας  κ. Δεληκάρη Αγγελική, τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Φιλίππων  κ. Γεώργιο Ζωναρά, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κρυονερίου κ. Τσοτσόπουλο Γεώργιο, τον κ. Τσακίρη Νικόλαο  εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων της σφαγής,  τους  μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φιλίππων,  από εκπρόσωπο του Συλλόγου Ποντίων Κρηνίδων «Το Βυζάντιο», της  Πολιτιστικής Στέγης Κρηνίδων και  του Ποντιακού – Πολιτιστικού Συλλόγου Κρυονερίου «ο Ακρίτας». Εκ μέρους του Πολιτιστικού  Συλλόγου Φιλίππων κατέθεσαν οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου Φιλίππων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι πολιτιστικών και άλλων συλλόγων της ευρύτερης περιοχής. Αντί ομιλίας, ανέγνωσαν κείμενα του Κώστα Πούλια οι μαθητές Κυριακή Λαπαζίδου, Γιάννης Καραβασιλείου και Παναγιώτης Σταμίδης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων ευχαριστεί τον πρόεδρο του χωριού κ. Ζωναρά Γεώργιο, όλους τους επίσημους προσκεκλημένους, τους κατοίκους του χωριού,   τους Ποντιακούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους,  την Φιλαρμονική Κρηνίδων που απέδωσε τιμές στην εκδήλωση, καθώς και   τα μέλη του συλλόγου βοήθησαν στην επιτυχή  πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Συνελήφθη δράστης για κλοπή και απόπειρα κλοπής

Επόμενο άρθρο

Επεισόδιο μεταξύ ηλικιωμένων στη Νέα Πέραμο