Dark Mode Light Mode

Επικές Tomahawk εμποτισμένες με ουίσκι από τον Νίκο Κεχαγιά (φωτογραφίες)

Γράφει ο Στάθης Χαρπαντίδης


Ο Κρεοτέχνης Νίκος Κεχαγιάς ολοκλήρωσε δυο νέους εμποτισμούς σε αντίστοιχα premium κομμάτια που θα ωριμάσουν σε 2,5 περίπου μήνες. Πρόκειται για μπριζόλες Tomahawk από γαλλικό μοσχάρι Charolais 23 μηνών που ψεκάστηκαν με το ιρλανδικό ουίσκι «The Whistler» τριπλής απόσταξης το οποίο παλαιώνει σε δυο τύπους βαρελιών, πρώτα μεταφέρεται σε βαρέλια που περιείχαν μπέρμπον και μετά σε βαρέλια με τσέρι ολορόσο.

Έτσι το ουίσκι αποκτά τη γλυκιά του ζεστασιά και μοναδικούς φρουτώδεις τόνους που είναι συνώνυμοι με το Whistler. Τα αρώματα αυτά μεταφέρονται στο φιλέτο και θα απογειώσουν την νοστιμιά του.

Ο επόμενος εμποτισμός περιλαμβάνει Tomahawk από αγγλικό μοσχάρι Hereford κάτω των 18 μηνών, ψεκάστηκε με γερμανικό ουίσκι «A dream of Scotland» ενός ανεξάρτητου παραγωγού από την πόλη Μπρύλ της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, που είναι και ιδιαίτερη πατρίδα της διάσημης τενίστριας Στέφι Γκράφ. Το ουίσκι θα δώσει στις μπριζόλες ζωντανά αρώματα καφέ και σοκολάτας.

Προηγούμενο άρθρο

Γνωρίζοντας έναν υποψήφιο (του Σύγχρονου Δήμου)

Επόμενο άρθρο

Χρυσό μετάλλιο στη Βαλκανιάδα της Βουλγαρίας για τη Βασιλική Σταυρίδου