Dark Mode Light Mode

Επίσκεψη- αυτοψία του συλλόγου των ΑμεΑ στο αρχαίο θέατρο Θάσου

Είναι δύσκολο να υπάρξει άμεσα προσβασιμότητα για τα ΑμεΑ στο αρχαίο θέατρο της Θάσου. Χρειάζονται χρήματα, μελέτες και κυρίως έργα για αυτό. Θα γίνουν μάλλον αλλά θέλουν αρκετό χρόνο. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν όσοι προ ημερών είδαν από κοντά την υφιστάμενη κατάσταση. Η ανακοίνωση που ακολουθεί είναι το Νομαρχιακού Συλλόγου:

«Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 κλιμάκιο αποτελούμενο από μέλη του Νομαρχιακού Συλλόγου Α.μεΑ. Ν. Καβάλας και της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών ανατολικής Μακεδονίας επισκέφθηκε το αρχαίο θέατρο Θάσου προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

Μετά τις εργασίες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για την αποκατάσταση και την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Θάσου και ενώ ο χώρος θα ανοίξει για το κοινό και μάλιστα ενδέχεται να φιλοξενηθεί και κάποια παράσταση εκεί, δεν υπάρχει ακόμη προσβασιμότητα.

Το γεγονός αυτό είχε επισημανθεί σε έγγραφο που είχε αποστείλει ο Νομαρχιακός Σύλλογος Α.μεΑ. Ν. καβάλας προς το υπουργείο Πολιτισμού και την Ε.Σ.Α.μεΑ. κι έτσι ορίστηκε η εν λόγω συνάντηση στην οποία ήμασταν απεσταλμένοι της Ε.Σ.Α.μεΑ. προκειμένου να γίνει αποτύπωση του χώρου και των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν εκεί, να συζητήσουμε με τους αρμόδιους και να εξεταστούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για τη δημιουργία προσβασιμότητας για όλες της κατηγορίες αναπηρίας, ώστε το αρχαίο θέατρο Θάσου να καταστεί επισκέψιμο για όλους τους πολίτες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η κα Σταυρούλα Δαδάκη, ΠΕ Αρχαιολόγος, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας, η κα Πανούση Κωνσταντίνα, ΠΕ Αρχαιολόγος, επιβλέπουσα του έργου, υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας, η κα Σκιπετάρη Ανυσία ΠΕ Πολιτικός Μηχανικός, υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας και η κα Ευγενία Φάκα, Πε Αρχιτέκτων Μηχανικός, υπάλληλος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Θα είμαστε σε επαφή με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας και το επόμενο διάστημα προκειμένου να παρακολουθούμε τις εξελίξεις των εργασιών, ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατό περισσότερο επωφελές για τους χρήστες και τους επισκέπτες του αρχαίου θεάτρου χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς».

Προηγούμενο άρθρο

Αναστολή φορτοεκφορτώσεων στο λιμάνι της Κεραμωτής

Επόμενο άρθρο

Ξεκίνησε το έργο καθαρισμού του δάσους της Παναγούδας