Dark Mode Light Mode

Επίσκεψη Τ. Ελευθεριάδου στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Την ευκαιρία να επισκεφτεί τον πανεπιστημιακό κόμβο Καβάλας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος είχε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου.

Σε συνέχεια της κοινοβουλευτικής της παρέμβασης, που αφορά την πρόταση της διοικούσας επιτροπής για κλείσιμο του τμήματος Φυσικής, καθώς και την εναλλακτική πρόταση για «μεταφορά» της σχολής Θετικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η κ. Ελευθεριάδου συναντήθηκε με καθηγητές από τα πανεπιστημιακά τμήματα της Καβάλας.

Οι καθηγητές δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους για το μέλλον των τμημάτων της Καβάλας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε κάθε σκέψη κλεισίματος ή μεταφοράς των σχολών από το campus της πόλης. Θεωρούν-δικαίως- ότι δεν έχει δοθεί ο κατάλληλος χρόνος και η απαραίτητη ενίσχυση, ώστε να αναπτυχθεί το ΔΙΠΑΕ στο σύνολό του και πως, σε κάθε περίπτωση, η λύση δεν είναι ο ακρωτηριασμός του πανεπιστημίου.

Επίσης, γνωστοποίησαν στη βουλευτή ότι οι εκλεγμένες διοικήσεις των τμημάτων καθώς και η εκλεγμένη Κοσμητεία της σχολής Θετικών Επιστημών, εισηγήθηκαν τη μη κατάργηση και τη μη μεταφορά τμημάτων, γεγονός που δεν έλαβε υπόψιν η πλειοψηφία της -διορισμένης από το Υπουργείο Παιδείας-  διοικούσας επιτροπής του πανεπιστημίου.

Η κ. Ελευθεριάδου επανέλαβε την θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για άμεση και γενναία στήριξη του ΔΙ.ΠΑ.Ε., την μαζική πρόσληψη μελών ΔΕΠ, την κατάργηση ΕΒΕ, η θεσμοθέτηση διετών προγραμμάτων σπουδών επαγγελματικής εκπαίδευσης στα πανεπιστήμια, την παραμονή όλων των τμημάτων στο ΔΙ.ΠΑ.Ε., καθώς η οποιαδήποτε σκέψη για «μεταφορά» σχολών στο ΔΠΘ θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για καταργήσεις και συγχωνεύσεις.

Τέλος, ζήτησε για μία ακόμα φορά να τοποθετηθούν δημόσια οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές και να πάρουν ξεκάθαρη θέση κατά οποιασδήποτε σκέψης λουκέτου των πανεπιστημιακών σχολών της Καβάλας.

Η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Τάνια Ελευθεριάδου

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Δήμος Καβάλας: Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων Συλλογικής Μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Επόμενο άρθρο

Η 7η Απρίλη: τριάντα χρόνια μετά