Dark Mode Light Mode

Επίσκεψη του Προξένου της Ουκρανίας, Yevhen Shkvyra, στο Δημαρχείο Καβάλας 

Περίπου μισή ώρα κράτησε η συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουλίου 2024, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, με τον πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Yevhen Shkvyra.

Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα της τρέχουσας επικαιρότητας και δη την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία μετά την επίθεση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, καθώς και τις δυνατότητες συνεργασίας του Δήμου Καβάλας με πόλεις της Ουκρανίας, οι οποίες βρίσκονται μακριά από τις εστίες του πολέμου.

Ο κ. Μουριάδης σημείωσε ότι η Καβάλα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πολιτών της Ουκρανίας που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω της πολεμικής σύρραξης, φιλοξενώντας παιδιά μικρής ηλικίας και τις μητέρες τους στον Καπλανίδειο ξενώνα της Νέας Καρβάλης, και συμπλήρωσε πως σε συνεργασία με την ουκρανική κοινότητα της περιοχής μας πραγματοποιεί διάφορες δράσεις τόσο για την ενίσχυση της, όσο και για την περαιτέρω ενσωμάτωση της στην τοπική κοινωνία.

Με τη σειρά του ο κ. Yevhen Shkvyra, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Καβάλας για τη στήριξη που παρέχει στους συμπατριώτες του, παρατήρησε ότι η εξαιρετική σχέση που έχουν αναπτύξει οι Ουκρανοί της Καβάλας με την πόλη και τους φορείς της, φαίνεται και από τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ Cosmopolis.

Τέλος, ο κ. Shkvyra, ο οποίος συνοδευόταν από την συνεργάτιδά του, Ειρήνη Αραμπατζή, ενημερώθηκε από τη σύμβουλο του Δημάρχου Καβάλας για ευρωπαϊκά προγράμματα, Ιώ Χατζηβαρύτη, για τη συνεργασία του Δήμου Καβάλας με την ουκρανική πόλη Μικολάιβ, μέσω των έργων που πραγματοποιούνται από τα προγράμματα Crea Center και Black Sea.

πηγή: Δήμος Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο

ΠΑΕ Α.Ο. Καβάλα: Παραμένουν στην ομάδα Mohammed Al-Rashdi - Νάσης Στοΐνοβιτς

Επόμενο άρθρο

Στις φλόγες φορτηγό στην Εγνατία Οδό Καβάλας - Ξάνθης