Dark Mode Light Mode

Επίσκεψη του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Καλιακμάνη, στο Δημαρχείο Καβάλας

Με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Καλιακμάνη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος στην Καβάλα, Κάρολο Παπαδόπουλο και την πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ, Ευστρατία Χριστοδούλου, συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Μαΐου ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτη Μαμτσαδέλη και του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών, Βασίλη Λεμονίδη.

Ο κ. Μουριάδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά του Δήμου Καβάλας για την επίλυση διαφορών προβλημάτων, τα οποία σχετίζονται κυρίως με την καθημερινότητα, και την προώθηση του σχεδιασμού ανάπτυξης της περιοχής, μέσα από διάφορες πηγές χρηματοδότησης.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στο σύνολό τους χρειάζονται περισσότερα χρήματα για να πετύχουν τους στόχους τους, λόγω και της μεταφοράς πολλών αρμοδιοτήτων προς τους δήμους, χωρίς την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων.

Σχολιάζοντας τις επισημάνσεις του Δημάρχου Καβάλας ο κ. Καλιακμάνης παρατήρησε πως το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των ΟΤΑ υπάρχει σε όλη την Ελλάδα και υπογράμμισε ότι η αλλαγή του μοντέλου συνεργασίας μεταξύ κράτους και τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε για να ικανοποιηθούν στο ακέραιο οι απαιτήσεις των πολιτών.


Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Σταύρου Αυγουστίδη και του Προξένου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, Κωνσταντίνου Πολυκάρπου, στο Δημαρχείο Καβάλας

Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Σταύρος Αυγουστίδης, συνοδευόμενος από τον Πρόξενο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, Κωνσταντίνο Πολυκάρπου, βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Μαΐου στο Δημαρχείο Καβάλας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην πόλη μας, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης “Η κατά συρροήν λεηλασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου στα Κατεχόμενα”, που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στο ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης.

Ο κ. Αυγουστίδης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Καβάλας για την πρωτοβουλία του, όχι μόνο να πραγματοποιήσει διάφορες εκδηλώσεις για την Κύπρο, με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την εισβολή των Τούρκων στη Μεγαλόνησο, αλλά και να την εντάξει στο πρόγραμμα των φετινών Ελευθερίων της πόλης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι ισχυροί δεσμοί της Καβάλας με την Κύπρο μπορούν να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο με τη διοργάνωση κοινών δράσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα και τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων μαθητών, αποσπώντας τη θετική απάντηση του κ. Μουριάδη.

Τέλος, ο Δήμαρχος Καβάλας αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα στενή σχέση που διατηρεί με την Κύπρο, καθώς υπηρέτησε εκεί μέρος της στρατιωτικής του θητείας, ενώ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως τα γεγονότα του ’74 στην Κύπρο και ο απελευθερωτικός αγώνας των Ελληνοκυπρίων της περιόδου 1955-59 αποτυπώνονται στους κεντρικούς δρόμους και τις εισόδους της πόλης, είτε με την τοποθέτηση πινακίδων, είτε με τη μετονομασία οδών.

πηγή: Δήμος Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο

Σε Κρηνίδες, Τούζλα και φράγμα Μαρμαρά ο Χρήστος Σταϊκούρας

Επόμενο άρθρο

Δημοτικό Σχολείο Φιλίππων: Δύο eTwinning συνεργάζονται “The life of the butterfly” και “GreenFluencer”