Dark Mode Light Mode

Επισκέπτες στο Μουσείο από την Ταϊτή!

Ποιός να το περίμενε!!! Επισκέπτες στο Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού από την μακρινή Ταϊτή. Τα καλά που επιφυλάσσει στην πόλη μας ο τουρισμός κρουαζιέρας.

Λάτρεις του πολιτισμού και της ιστορίας των χωρών που επισκέπτονται, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο, ακούγοντας για την Μικρασιατική Καταστροφή και την ανεξήγητη γι΄αυτούς μετακίνηση δύο εκατομμυρίων ανθρώπων από τις δυο πλευρές του Αιγαίου.

Την ίδια μέρα ξεναγήθηκαν δυο οικογένειες από τη Ρουμανία, με τα παιδιά τους (ηλικίας γυμνασίου) να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις συνθήκες της εγκατάστασης των προσφύγων στην Καβάλα και τους γονείς να θαυμάζουν τα κειμήλια (κυρίως τα κεντήματα), που έλεγαν ότι είναι σχεδόν της ίδιας τεχνοτροπίας με αυτά της χώρας τους.

Ακόμα, μια οικογένεια μεταναστών από τη Γερμανία, η σύζυγος απόγονος προσφύγων από την Αν. Θράκη, με τον Τούρκο σύζυγό της και τα παιδιά τους …Γερμανάκια. Σ’ έναν κόσμο με ειρήνη, ξεπερνιούνται οι διαφορές, ξεφτίζουν τα πάθη και προκόβει η δημιουργία.

Τέλος, ένα ζευγάρι από την Κωνσταντινούπολη. Η νοσταλγία της κυρίας την οδήγησε μέχρι την Καβάλα για να επισκεφθεί τα μέρη όπου γεννήθηκε η γιαγιά της και με την Ανταλλαγή εγκαταστάθηκε στην Πόλη. Τους ευχαριστούμε όλους πολύ, όπως και τις δυο κυρίες Ευαγγελία Μαρμαρέλη και Κατερίνα Κυριακίδου, που ως σπουδάστριες του Τμήματος “Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων” του ΙΕΚ, κάνουν την πρακτική τους στο Μουσείο, όποτε είναι διαθέσιμες. Με την άριστη και επαγγελματική γνώση της Αγγλικής, βοηθούν τα μέγιστα στην ξενάγηση.

Πηγή: Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο

Τα ελικόπτερα θα κάνουν στοχευμένες ρίψεις νερού στο Παγγαίο

Επόμενο άρθρο

Παλαίμαχοι ΑΟΚ: Αντάμωσαν οι ποδοσφαιριστές της περιόδου 1984-85