Dark Mode Light Mode

Επιστολή ιχθυολόγων του δημοσίου σχετικά με το νέο οργανισμό της Περιφέρειας ΑΜΘ

Με αφορμή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλαγής του οργανισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ και των υπηρεσιών της, υπήρξε επιστολή που έχει την υπογραφή του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιχθυολόγων του δημοσίου.

Την απευθύνουν και στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον κ. Μέτιο.

Η επιστολή που είναι διαμαρτυρία, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη, Αξιότιμοι κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 16ης Δεκεμβρίου ψηφίστηκε ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά απογοητευτικό για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από εσάς ο τομέας της Αλιείας. Η μεροληπτική αρνητική αντιμετώπιση των Τμημάτων Αλιείας, σε σχέση με τα αντίστοιχα Τοπογραφίας και Κτηνιατρικής της πρώην ΔΑΟΚ, η κατάργηση ενός Τμήματος Αλιείας και η υποβάθμιση άλλων δύο σε Γραφεία, η αντιεπιστημονική και επικίνδυνη τακτική εξομοίωσης διαφορετικών επιστημονικών κλάδων, αναδεικνύει το λιγότερο μια αδιάφορη και εχθρική στάση απέναντι σε έναν εξαιρετικά σημαντικό κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής. Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για αυτή σας την απόφαση.

Θεωρούμε επίσης ότι, η προσθήκη του όρου «Αλιείας» στον τίτλο των νέων υπηρεσιών «Δ/νσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας» μοιάζει τουλάχιστον ειρωνική αν αναλογιστούμε όλες τις παραπάνω ενέργειες υποβάθμισής της.

Σας καλούμε να προχωρήσετε έστω και αυτή τη στιγμή στη διόρθωση όλων των παραπάνω ενεργειών σας που υποβαθμίζουν τον Τομέα της Αλιείας στην Περιφέρεια σας και ιδιαίτερα το ρόλο του επιστήμονα ιχθυολόγου.

Ίσως θα ήταν ωφέλιμο να αφουγκραστείτε τους αλιείς, τους υδατοκαλλιεργητές και τους μεταποιητές αλιευτικών προϊόντων για τα προβλήματα και τις ανάγκες τους και να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για ενίσχυση των Υπηρεσιών Αλιείας της περιφέρειας με σκοπό την άμεση υποστήριξη τους. Με την επιφύλαξη για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος μας».

Προηγούμενο άρθρο

Ο ΣΥ.ΦΑ. Καβάλας στέλνει φάρμακα στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας

Επόμενο άρθρο

12 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι για αρχή: Δηλώσεις της Αναστασίας Ιωσηφίδου