Dark Mode Light Mode

Επιστολή ΤΕΕ ΑΜ στον Θόδωρο Μουριάδη για την εντολή του στην Υ.ΔΟ.Μ. Καβάλας

Το τμήμα ΑΜ του ΤΕΕ σκοπεύει να στείλει επιστολή στον κ. Δήμαρχο, αντίδραση και διαφωνία του στο «εντέλλεσθε» προς την Υπηρεσία Δόμησης Καβάλας. Ο κ. Σωτήρης Λαζαρίδης, πρόεδρος του τμήματος μίλησε στην Πρωινή.

Η συνέντευξη

Ερ: Τι νέα υπάρχουν στο ΤΕΕ της Ανατολικής Μακεδονίας;

Απ: Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση της νέας διοικούσας επιτροπής. Συζητήσαμε σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για τα μεγάλα (πάνω από 4 στρέμματα) οικόπεδα. Επίσης, για το νέο οικοδομικό κανονισμό σχετικά με τα ύψη των κτιρίων. Σύμφωνα με τον οποίο οι Δήμοι έχουν τη δυνατότητα να απαγορεύσουν ακόμη και την έκδοση οικοδομικών αδειών. Αυτό έχει γίνει και στην Καβάλα με τη διαδικασία του «εντέλλεσθε» προς το προσωπικό της ΥΔΟΜ. Οπότε, επειδή εμείς θεωρούμε πως ο Δήμος δεν έχει το δικαίωμα να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, θα αποστείλουμε στον κ. Μουριάδη μια γραπτή επιστολή για να αποσύρει την εντολή του.

Ερ: Άρα και στην Καβάλα, και στους υπόλοιπους Δήμους, παρόλο που προχώρησε αυτή η διαδικασία, είναι «κενό γράμμα». Δεν θα υλοποιηθεί από τους μηχανικούς.

Απ: Σωστά. Τον περασμένο Απρίλη άλλωστε υπήρξε σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης Αττικής που ακύρωσε εντολή δημάρχου άλλης περιοχής. Επομένως η εντολή που δίνουν οι δήμαρχοι έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς η ουσία της υπόθεσης δεν αλλάζει.

Ερ: Το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε ωστόσο οι νέες οικοδομικές άδειες συνεχίζουν να έρχονται με… φόρα! Κλίνες, Airbnb, ξενοδοχεία κτλ…

Απ: Αυτή η παρατεταμένη κινητικότητα δίνει δουλειά στους μηχανικούς.

Προηγούμενο άρθρο

Για 24η χρονιά η Γιορτή της Κτηνοτροφίας στον Πλαταμώνα

Επόμενο άρθρο

Περί της KavalaExpo 2024 και της υποψηφιότητας του στις εκλογές του Νοέμβρη