• 6 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών υπαλλήλων διαχείρισης μετανάστευσης στην Καβάλα

 Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών υπαλλήλων διαχείρισης μετανάστευσης στην Καβάλα

Ο Στέλιος Αμοιρίδης είναι πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων διαχείρισης μετανάστευσης στην ΠΕ Καβάλας.

Των γνωστών μας συνοριακών φυλάκων. Μιλώντας στην Πρωινή επιβεβαιώνει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Πολιτεία θα ενισχύσει την υπηρεσία της Καβάλας με 50 επιπλέον άτομα δια της διαδικασίας των προσλήψεων. Σημειώνει ότι η ενίσχυση είναι αναγκαία. Είναι εν αναμονή του διαγωνισμού. Γεγονός για το οποίο ενημερώνει και προετοιμάζει πολλούς ενδιαφερόμενους.

Η συνέντευξη

Ερ: Περιμένετε να βγει ο διαγωνισμός «στον αέρα» όσον αφορά προσλήψεις. Είναι κάτι που είχε ανακοινώσει πρώτη φορά ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τον Οκτώβριο του 2020 στην Καβάλα. Δηλαδή θα επιδιώξει να προσλάβει Καβαλιώτες με εντοπιότητα συνοριακούς φύλακες.

Απ: Από τον Αύγουστο του 2023 περιμέναμε την τελική έγκριση της διαδικασίας από το Υπουργείο Οικονομικών. Αυτό συνέβη τις τελευταίες ημέρες. Το μόνο που απομένει πλέον είναι μια Υπουργική απόφαση για τα διαδικαστικά, έτσι ώστε να τρέξει η προκήρυξη για την πρόσληψη συνοριακών φυλάκων.

Ερ: Πόσοι θα είναι για την υπηρεσία στην Καβάλα;

Απ: Οι πληροφορίες λένε για 50 στην Καβάλα και 100 στη Ροδόπη. Αλλάζουν τα δεδομένα πολλές φορές. Το λέω αυτό γιατί αρχικά υπήρξε ένας αριθμός των 300 συνολικά προσλήψεων. Όμως από τον Οκτώβριο του 2020 και μετά αλλάξανε πολλά. Έτσι αυτήν τη στιγμή πηγαίνουμε στους 50 νέους συνοριακούς φύλακες στην Καβάλα.

Ερ: Θα προτιμηθούν οι Καβαλιώτες; Είναι σίγουρο;

Απ: Ναι βεβαίως, πάντα έτσι γίνεται. Η πρόσληψη γίνεται πάντοτε μέσω ΑΣΕΠ. Μόλις βγει η προκήρυξη θα υπάρχει ένας πίνακας διορισμού απ’ όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Για τις προσλήψεις στην Καβάλα θα υπάρχει προτίμηση εντοπιότητας. Αυτό δε σημαίνει ότι ένας Καβαλιώτης δεν θα μπορεί να καταθέσει τα χαρτιά του για να προσληφθεί στη Ροδόπη. Αυτόματα όμως για τη Ροδόπη χάνει το προνόμιο εντοπιότητας. Ερ: Πως μπορούμε να περιγράψουμε τον διαγωνισμό; Κάποια βασικά του στοιχεία ως προς τις προϋποθέσεις;

Απ: Λογικά θα ισχύσει ότι υπήρχε και στις προηγούμενες προκηρύξεις από το 2020 και μετά για τις προσλήψεις. Για τους άνδρες η υποχρεωτική θητεία είναι βασικό. Το όριο ηλικίας είναι 28 ετών.

Ερ: Πως είναι το πρόβλημα της μετανάστευσης σήμερα, τον Ιούνιο του 2024; Αναφερόμαστε στους παράνομους, παράτυπους μετανάστες.

Απ: Δεν μπορούν να σταματήσουν ποτέ οι μεταναστευτικές δράσεις. Έχουν τις αυξομειώσεις τους. Αυτήν τη στιγμή είναι κάπως μειωμένα τα πράγματα στην Περιφέρεια μας. Σ’ αυτό έπαιξε ρόλο ότι έχει συμβεί στον Έβρο, όσον αφορά την ενίσχυση με προσωπικό, με τις κάμερες και όλο τον άλλον εξοπλισμό μετά τα γεγονότα του 2020. Πολύ καλώς συνέβη αυτό δεν το συζητάμε. Η ιστορία πάντως έχει αποδείξει ότι σημειώνονται πολλές εξάρσεις και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Στην ΠΕ Καβάλας με ένα τόσο μεγάλο οδικό δίκτυο πάντως στην Εγνατία, με άμεση σύνδεση στον Έβρο, στη Θεσσαλονίκη, στο αεροδρόμιο, στα λιμάνια, με τη Θάσο, με χιλιάδες αλλοδαπούς είναι επιτακτική η ενίσχυση με άλλη μια σειρά συνοριοφυλάκων.

Διαβάστε επίσης