Dark Mode Light Mode

Επιθεώρηση εργασιών εκσυγχρονισμού του Βιολογικού Σταθμού του Δάτου (φωτογραφίες)

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης, παρουσία του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Πολυστύλου, Γιώργου Λόλακα, επιθεώρησε τις εργασίες αναβάθμισης, επέκτασης και εκσυγχρονισμού της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Δ.Ε. Φιλίππων και επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένου νερού, που βρίσκεται στην περιοχή του Δάτου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, αποξηλώθηκαν οι παλιές εγκαταστάσεις και κατασκευάζονται νέες υποδομές για την υποδοχή και προεπεξεργασία λυμάτων και βοθρολυμάτων, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος συμψηφισμού και εξοικονόμησης ενέργειας (net metering), ονομαστικής ισχύος 199.47 kWp για εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 15,5%. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη σύμβαση του έργου, μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών, θα προστεθεί η διεργασία της χημικής αποφωσφόρωσης, η μέθοδος απολύμανσης με υπεριώδη ακτινοβολία, η επεξεργασία ιλύος με την εγκατάσταση φυγοκεντρικού διαχωριστήρα, με όλα τα παρελκόμενα, καθώς και η επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων για απεριόριστη άρδευση και βιομηχανική χρήση πλην νερού ψύξης μιας χρήσης.

Σκοπός του έργου, το οποίο εκτελεί η εταιρεία “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ”, είναι ο εκσυγχρονισμός, η αναβάθμιση και η ενεργειακή αυτονομία της μονάδας, η οποία, μετά το πέρας των εργασιών, θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί σε πρώτη φάση 20.000 ισοδύναμους κατοίκους για την περίοδο αιχμής (καλοκαίρι) και αντίστοιχα 30.000 στη δεύτερη φάση.

Η ταυτότητα του έργου: Προϋπολογισμός: 8.292.800,00 ευρώ, Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

πηγή: Δήμος Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο

Ποια είναι τα οφέλη από την μετακίνηση μέσα στην πόλη με ένα ηλεκτρικό μηχανάκι ή ποδήλατο;

Επόμενο άρθρο

Φιλανθρωπική δράση «Στο άπειρο ...κι ακόμη παραπέρα» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βύρωνα (φωτογραφίες)